Vádat emelt a Kárpátia frontembere ellen a csíkszeredai ügyészség


karpatia

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

Vádat emelt a csíkszeredai ügyészség a Kárpátia zenekar frontembere, Petrás János ellen “emberiesség elleni bűntettekért felelős személyek kultuszának éltetéséért”.

Az ügyészség szerint a “szélsőséges nacionalista és románellenes” repertoárral rendelkező zenekar rendszeresen, de különösen a 2014. június 6-i, csíkszeredai koncert alkalmával nacionalista eszméket hangoztatott, mind a dalszövegek, mind a koncert közbeni skandálások által.

Petrás János. Fotó: Wikipédia

“A rockkoncert közben az énekes a résztvevőkben románellenes érzelmeket keltett és erősített fel, az intoleranciát és a románok elleni fizikai erőszakot népszerűsítette. A 2014. június 6-i koncerten megállapították a dalok szélsőséges nacionalista és románellenes jellegét a magyarok (székelyek) többszöri harcba hívása által az elveszített területek visszaszerzésére” – áll a közleményben, ahol azt is kiemelik, hogy a románokat többszörösen megsértették a “megszálló” és “bocskoros” kifejezésekkel.

Az ügyészség a Diszkriminációellenes Tanács véleményét is kikérte, amely azt állapította meg, hogy Petrás kijelentései túllépnek a szólásszabadság keretein, mivel gyűlöletkeltő elemeket tartalmaztak.(agerpres)

forrás: transindex.ro

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>