Új útvonalon jöhetnek a migránsok: a rendőrség felkészült rá


K_EPA201506261666

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

Az Országgyűlés hétfőn szavazta meg azt a törvénymódosítást, amely rendezi a magyar-szerb határra tervezett műszaki határzár kérdését. Az intézkedés útvonal- vagy módszerváltoztatásra készteti az illegális bevándorlókat. Ettől függetlenül a Duna mohácsi szakaszán már több éve fejlesztik a határőrizeti rendszert.

A magyar-szerb határ lezárása után előfordulhat, hogy a magyar-horvát határszakasz is bekerül a menekültek lehetséges útvonalai közé. Magyarországot elhagyva a Duna néhány kilométer után szerb területen halad már, így az sem zárható ki, hogy a migránsok a folyót használják majd fel céljaik eléréséhez.

Ezekkel az eshetőségekkel a rendőrség is számol – közölte a Baranya megyei rendőr-főkapitányság a Mohácsi Újság.hu hírportál megkeresésére. Jelezte: „Valamennyi rendőrségi intézkedés, szigorítás (…) útvonal- vagy módszerváltoztatásra készteti az illegális bevándorlókat. Ezért egy jól felépített határrendészeti rendszer több elemből áll, és azonnal képes reagálni a változásokra.”

A rendőrség – függetlenül a jelenlegi migrációs hullámtól – több éve folyamatosan fejleszti a Duna mohácsi szakaszán a határőrizeti rendszert. A járőrök korszerű kishajókkal teljesítenek szolgálatot, és zajlik az államhatártól a mohácsi határkikötőig a folyamatos megfigyelést biztosító radarrendszer kiépítése is.

forrás: hirado.hu

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>