Tüntetés, vagy felkelés? Kapitulál a rendőrség ma?


hnqwo4a7kebt1q8023oe

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

Eddig több mint harmincezer ember jelezte, hogy 26-án ott lesz az internetadó ellenes tüntetésen, Budapesten. A kormány bizonyára nem gondolta, hogy a rengeteg, nagyobbnál nagyobb, torkokon lenyomott béka után, egy ilyen, viszonylag banálisnak tűnő lépés borzolja fel leginkább a kedélyeket. Bár a kormány szimpatizánsai igyekeznek eltüntetni a facebook közösségi oldalról a tüntetés szervezőinek lapját, a kezdeményezés futótűzként terjed, és egyre többen jelzik: Ott leszünk!

Hibázott a kormányzati kommunikáció, magára rántotta a népharagot, és most a legveszélyesebb korosztályban, a fiatalok körében. A korrupciós botrányát igyekezte leplezni az Orbán adminisztráció, afféle gumicsontként a nép közé vetve az internetadó ötletét. Be is jött egy bizonyos szintig, nem csak a hazai, de a nemzetközi sajtó is azonnal rácsapott a témára, elfeledve egy pillanatra azt a tényt, hogy kormányzati szintig érő korrupciót tárt fel az Egyesült Államok, és hat magyar személy kitiltásával igyekszik “színvallásra kényszeríteni” országunk vezetését. Minden bizonnyal érezte is a kormány, hogy az értetlenség színlelése nem tarthat örökké, így „nesze, rágódjatok!” gondolatok kíséretében bedobta az internet felhasználók megadóztatásának konkrét ötletét, melyre már törvényjavaslat is született.

Hiba a rendszerben?

A taktika mégis hibádzik egy picit, hiszen valójában az internetadó ötlete nem elfedte – mint egy sötét lepel – az eddig is majd’ csordultig telt poharat, hanem belecseppentette az utolsó cseppet, amitől nemhogy megtelt, de ki is csordult az. Miközben a világ kormányai – és látszólag így a magyar kormány is – azon dolgoznak, hogy az internet minél több család lakásába eljuthasson, Orbánék ezzel szembemenő lépéseket tesznek. Felmerül a kérdés: Miért? Az új adóból várt bevételek mértéke olyan elenyésző, hogy az a központi költségvetés bevételi oldalán szinte nem is látható. Akkor, miért? Csak tán nem azért, mert veszélyes, ha sokan használják a netet?

Orbánék többször hivatkoztak arra, hogy az internetnek, és kimondottan a Facebook portálnak köszönhetik a 2010-es választási győzelmüket. Most lehet, hogy rájöttek arra, az internet másoknak is segíthet, akár az ő ellenükben is. Többen úgy érzik, hogy a mostani adó nem más, mint a felhasználók elrettentése.

Betelt a pohár

Magyarország lakossága nagyon, de nagyon sok mindent lenyelt ennek az önmagát nemzetinek nevező kormánynak. Lenyelt számtalan adót, lenyelte, hogy elvette a magánnyugdíj megtakarítást, lenyelte az új alkotmányt, a médiaadót és médiatörvényt, röghöz kötést, a durván fizetős felsőoktatást, a fegyveres testületek nyugdíjelvonását, a fasiszta emlékművet, és sorolhatnánk napestig. (Egészítse ki a felsorolást a lap alján található hozzászólásokban! – a szerk.)

Minden bizonnyal ezeken felbuzdulva érzi úgy a vezetés, hogy már mindent megtehet, a nép úgyis benyeli. Ha meg nem, ott a békemenet, majd az rendet tesz. Jöttek sorban a botrányok, de nép csak otthon, családi körben elégedetlenkedett. Eddig…

Az egykoron „luxusbaloldalazó” katolikus, keresztény, népnemzeti kormányunk ifjonc tagjai egyszer csak elkezdtek vagyonosodni. Gondoljuk csak – ha másra nem – Kósa Lajos, és Szijjártó Péter luxusingatlan botrányára, vagy Rogán Antal hirtelen táguló, lakóparki lakására, lakásaira. A Fidesz tagjai – ott felül – csak vagyonosodtak, és vagyonosodtak, természetesen tisztességes munkával – állítják ők! Ez a tisztességes munka azonban nem más eddig, mint a politikai pályafutás, tekintve, hogy egyik sem dolgozott gyárban, bányában, még ha némelyiküknek van is gyára, vagy bányája.

Szijjártó Péter 35 éves miniszter nappalija

Szóval, ezek csak gyarapodtak, de minden törvényes – szerintük – így a nép csak nyelte ezt is, és szigorúan magában kérdezgette: Miből van nekik? Most mindez kiderülni látszik, a jéghegy csúcsát az amerikaiak engedték a felszínre törni. Be is van rezelve mindenki, szétrebbentek a világban, idejében, nem úgy, mint egykoron Csaucseszku (ok, úgy írják: Ceausescu), aki nem hitte, hogy akkora a népharag, mint amekkora. A NAV elnöke és helyettese hirtelen majd’ be nyaralt, el kellett utazniuk, Orbán pedig még október 23-át is maga mögött hagyta, és haknizni ment az EU-ba, ahonnan még – ha jól értesültünk – nem tért vissza. A többiek pedig bármerre jötTEK, menTEK, óvták őket. Szóval, faramuci a helyzet, nem tudni, mekkora is most az elégedetlenség, mi is lesz holnap, és hányan lesznek. Mert lesznek!

Az elmúlt napok botrányaira – ami már Horváth András egykori NAV-os színrelépésével elindult – ráfejelt még Kövér László házelnök, afféle tesztbábúként. Bejelentette, hogy „óvatosan, lassan kihátrálni” szándékozik az EU-ból. Persze, mindannyian tudjuk, hogy ez a bejelentés nem volt más, mint a nép szondázása, a reakciókat figyelik. Mindenesetre ijesztő gondolat! Felmerül a kérdés – bizton állíthatom, sokakban – Mit képzelnek ezek magukról? Önös kis érdekeik mentén viszik az országot szégyenbe, és vezetik ki az európai közösségből? Jön a totális elszigetelődés, a kelethez nyalás, pusztán csak azért, hogy Orbán egyre hatalmasabb legyen és megszabaduljon az őket bírálóktól? És velünk, a néppel mi lesz? Én erre nem adtam nekik felhatalmazást, de úgy gondolom, hogy erre senki sem adott!

A rendőrség kapitulál?

Összegezve, most forrong az ország, forrongnak a fiatalok, és lépni készülnek. Első lépésük a holnapi demonstráció, amire eleddig több mint harminc ezren jelentkeztek be a facebook sorra töröltetett oldalain. A megmozdulás szervezői nem győzik újra és újra indítani adatlapjaikat, amiket a kormány hű szerelmesei olyan létszámban támadnak, hogy a magyarul nem értő facebook szerkesztők, pusztán csak a panaszok száma után, érdemi vizsgálat nélkül törölnek. A diktatórikus ellenszél akkora, hogy a Katrina hurrikán gyenge tavaszi szellő mellette. Nem is sejtik, hogy mindez csak olaj tűzre, és azt az általuk erősen tagadott állítást támasztja alá, hogy Magyarország száguld a diktatúra irányába, ha egyáltalán még nem érkezett meg oda.

Nyilvánvaló, hogy készül a vasárnapi demonstrációra a Magyar Rendőrség is, hiszen ők a hivatalos rendfenntartók hazánkban. Ők hivatottak majd megvédeni a nép haragjától a multimilliomossá vált külügyminisztert, és a többi, igencsak meggazdagodott vezetőt. Ők fogják védeni azokat, akik elvették a szolgálati nyugdíjukat, aláíratták velük, hogy bármikor lehallgathatják, és megnyirbálták a tekintélyüket. Ezeket fogják majd ők védeni? Minden bizonnyal nem bízik ebben a kormány sem, és valószínű, hogy sosem bízott. Tudják ők nagyon jól, hogy annyit rúgtak a rendőrökbe, katonákba, tűzoltókba, hogy e szervezet tagjai csak az esküjük szerinti törvényes kötelezettség mértékéig vannak mellettük, ha nagy a gáz – és most az – a magyar rendőr lesz az első, aki bolgár mintára kapitulál, és a nép mellé áll, az őket megalázó, és kisemmiző kormánnyal szemben. Reális veszély ez, vitathatatlanul, láthattuk a szófiai képeket, ahol a rendőr együtt sírt a tüntetővel, és virággal a kezében állt át az igazság oldalára.

TEK, a „magánhadsereg”?

Sokak véleménye szerint tudta ezt a kormányunk már akkor, mikor megalakult, ezért kapott szabad kezet Hajdú tábornok a TEK (Terrorelhárítási Központ) létrehozására, és – egyes állítások szerint – ezerkétszáz fős felduzzasztására. Egyetlen országban sincs akkora terrorfenyegetettség, hogy ilyen létszámot indokoljon, Magyarországon pláne nincs. Sokan nem is tudják, hogy a TEK nem tartozik a rendőrség állományába, tagjai hivatalosan nem is rendőrök, mégis rendőrségi katonai rendfokozattal rendelkeznek, POLICE felirattal a mellükön, és mikor beszakítanak egy-egy ajtót, azt kiabálják: Rendőrség! A TEK egy külön szervezet, közvetlenül tartozik a kormány erre kijelölt része alá. Olyan titkosszolgálati jogosításokkal bír, amilyet nem sokan ismernek, a többi között e sorok írója sem. Vezetője az a Hajdú János tábornok, akinek a kezében akár még jó helyen is lenne egy ilyen szervezet, hiszen szakmai felkészültsége vitathatatlan. Fizikai állapota – a szakmához mért élemedett kora ellenére – megfelelő, és az igen megterhelő stresszhelyzetekben is „lát”, másodpercek alatt dönt. Hajdú felkészült, jó kommandós. Egyetlen szemére vethető tényező csupán az, hogy megkérdőjelezhetetlenül kötődik, és hűséges Orbánhoz, és rendszeréhez, ami egy ilyen „cég” vezetése esetén nem ildomos.

El kell ismerni, a TEK kell, a TEK hasznos! Persze, igencsak jó volt az elődje, a TESZ (Terrorelhárító Szolgálat) is, amit kellett, ők is megcsinálták, mégpedig szakmailag magas színvonalon, nemzetközi elismertség mellett. Csak ők rendőrök voltak. Pont olyanok, mint a 80 ezer forintért, lőlapnak kiküldött utcai, talpas zsaruk, akik örülnek, ha a rezsijüket ki tudják fizetni, és örülnek, ha egy bedrogozott, részeg, „jogokkal teletűzdelt” állampolgár nem öli meg őket szolgálat közben. Nyolcvanezerért havonta…

A TEK esetében más a bérezés, a „fiúk” többszázezres fizetést visznek haza, Audi Q-izékkel járnak, teli, s teli egyéb juttatásokkal, és csak az isten tudja, milyen nyugdíjszerződésük van, merthogy ŐK NEM RENDŐRÖK! Van biztonságos, a munkájukhoz kellő személyi védőfelszerelésük, őket nehéz meglőni, nem úgy, mint a talpasokat, akik ugyan kapnak golyóálló mellényt, de simán fejbe lövi egy drogos őrült, ha úgy van kedve, vagy egyszerűen halálra gázolja menekülés közben. Persze, a TEK-es sincs védve minden lövéstől, ha más nem, majd a kollégája belelő egyet csak úgy, mert nyilván nagyon odafigyel a szabályokra. Megtörtént… Az vitathatatlan tény, hogy a TEK elismerést váltott ki nem csak Magyarországon, nem csak a föld bolygón, de a galaxis minden részén, sőt! A Erő sötét oldalán is egymásra néztek a SIT Lovagok, mikor a TEK sikeresen elfogott élve egy Jedi Lovagot, a budapesti Műszaki Egyetemen. Ez nem ment volna akárkinek. Milliónyi MÉM lepte el az internetet, és kiderült az is, ki igazából Luke Skywalker apja.

De a jelen helyzet sokkal komolyabb annál, mintsem elengedjük a humor világába. Vasárnap demonstráció lesz a kormány ellen, és a kimenetele erősen kétséges. Sokan attól tartanak, hogy a helyzet elharapózik, megállíthatatlan folyamat indul el. Jogos félelem ez, hiszen az interneten – még ha „sötét erők” gátolják is – futótűzként terjed a holnapi demonstráció híre, és egyre csak növekszik azok száma, akik csatlakoznak a megmozduláshoz. A szervezők minden fórumot igyekeznek megragadni, hogy minél több embert buzdítsanak a részvételre. A kiskunhir.hu tudósítója a helyszínen lesz, folyamatosan tájékoztatjuk majd azokat, aki valami okból otthon maradtak.

Szerző: kiskunhir.huHirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>