Tudjuk-e teljesíteni az Unió felé vállalt 14 %-os kötelezettségünket?


b_200_200_16777215_00___images_watermarks_a_a_napenergia_hasznositas

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

b_200_200_16777215_00___images_watermarks_a_a_napenergia_hasznositas.JPGMagyarország egy olyan vállalást tett korábban az Európai Unió felé, hogy 2020-ra az éves összfogyasztás 14%-át megújuló energiaforrásokból fogja fedezni. Nagy Szilárd, a Magyar Szolár Szövetség alapítójának a véleménye szerint azonban a jelenlegi helyzet az, hogy ezt a teljesítést nem fogja elérni az ország.

A napenergia ugyanakkor a legtisztább megújuló energiaforrás, mert nem kell hozzáadott érték, csak maga a berendezés szükséges. Magyarország kimondottan jó adottságokkal rendelkezik a napenergia hasznosítására.

Hazánkban a Nap éves sugárzása januártól 3 kWh/nap/m2 és ez június-augusztusban 6kWh/nap/m2 fölé emelkedik. 1m2 napelem egy évben 1100 kW-ot termel, ezt az egész ország területén el lehet érni, és a jó tájolású a tetőn múlik.

Az OzoneNetwork hétfői Egyenlítő c. műsorának vendége Nagy Szilárd elmondta, a napkollektor esetében a rendszer meleg vizet állít elő.

A paneleket fel kell tenni a háztetőre, aminek két fajtája van: a sík kollektor, és a vákuumcsöves kollektor. A paneleket összecsövezik egy munkaállomásban, amit vezérléssel is összekötnek.

A csövekből pedig egy úgynevezett HMV tartályba kerül a meleg víz. A HMV használati meleg víztartályt jelent. Ezt a rendszert leginkább padlófűtésre, vagy falfűtésre lehet használni, radiátoros melegítést nem segít elő.

Forrás:http://utajovobe.eu/hirek/energetika/4495-tudjuk-e-teljesiteni-az-unio-fele-vallalt-14-os-kotelezettsegunket

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>