Tehetetlenek a bevándorlókkal szemben a rendőrök és a kamionosok – egy magyar sofőr beszámolója Calais-ból


RTR4YR15

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

Ismét megrohamozták a kamionokat a bevándorlók Calais-nál. Legkevesebb 1500 migráns próbált meg átjutni Franciaországból Nagy-Britanniába a Csalagúton keresztül. Egy férfi meghalt, elütötte egy kamion. Az előző éjjel ugyanitt mintegy kétezren kísérelték meg az illegális átkelést. Ezrek zaklatják naponta a kamionsofőröket, az alagútban közlekedő vonatjáratokat pedig többször törölni kellett, mert a migránsok attól sem riadnak vissza, hogy ráugorjanak a sebesen száguldó vonat tetejére. A Híradónak egy helyszínen tartózkodó magyar kamionsofőr beszélt telefonon a tapasztalatairól.

Szó szerint megostromolták a bevándorlók a csatornaalagutat Calais-ban. Hiába védik szögesdrótok a bejáratot, hétfő éjjel mintegy kétezer migráns próbált meg átjutni az Egyesült Királyságba, kedd éjszaka pedig újabb ezerötszáz bevándorló ostromolta meg a terminált.

Egy szudáni férfi meghalt, mert egy kamion elütötte. Ő a kilencedik migráns, aki a Csalagútban vesztette életét. A vasúti átkelőt működtető Eurotunnel a londoni és a párizsi kormányhoz fordult segítségért, mert egyedül nem tud megbirkózni a menekültáradattal.

Magyar kamionos: a rendőrség tehetetlen

Az M1 telefonon elért egy kamionost, aki Franciaországban, a Csalagútnál jár. Varga Dénes azt mondta, a rendőrök tehetetlenek. Ha le is szedik a bevándorlókat a terminál előtt torlódó kamionokról, Calais-ban elengedik őket, és a migránsok nemsokára újra megjelennek az alagútnál.

Ő tartálykocsival jár, de annak is felmásztak már a tetejére, az araszoló ponyvás járműveket azonnal ellepik, felszakítják a ponyvát, letépik a lakatot, és keresik a helyet, ahol elbújhatnak. Sokszor kérnek ennivalót, cigarettát, és ha nem kapnak, a szélvédőt is betörik. A sofőrök pedig mást pedig nemigen tehetnek, bezárkóznak, és „várják a jó szerencsét” – mesélte.

forrás. hirado.hu

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>