Tavasszal Budapesten is beindul a közösségi bringázás


b_200_200_16777215_00___images_watermarks_a_a_bubi1

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

b_200_200_16777215_00___images_watermarks_a_a_bubi1.JPGLondon, Madrid, és Barcelona után Budapesten is megvalósul a közbringa rendszer. Áprilistól 1100 darab BUBI, azaz budapesti közbringa lesz használatba állítva.

A közösségi biciklik 75 fővárosi gyűjtőállomáson állnak majd rendelkezésre, amelyek átlagosan 300-600 méterre találhatók egymástól. A kerékpárok bármely terminálnál felvehetők és letehetők. A lopás és rongálás kiküszöbölésére egy regisztrációs rendszert is alkalmaznak, így lekövethető, hogy kinél volt a kétkerekű jármű.

Az OzoneNetwork csütörtöki Egyenlítő c. műsorának vendége Szeneczey Balázs, Budapest főpolgármester-helyettese elmondta, a kerékpárok kétféleképpen is használatba vehetők, az egyik módja, ha regisztrációhoz kötött egyszeri díj befizetésével féléves, vagy éves bérletet veszünk. Ha azonban csak alkalmi jelleggel szeretnénk használni a biciklit, akkor azt bankkártyás regisztráció és fizetés útján tehetjük meg. Az állomásokon napijegyet, háromnapos jegyet, vagy hetijegyet vásárolhatunk. Mindkét felhasználói csoport részére első 30 perc díjmentes.

Forrás:http://utajovobe.eu/hirek/varos-kozlekedes/4406-tavasszal-budapesten-is-beindul-a-kozossegi-bringazas

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>