Sheriffek fognak járőrözni Miskolcon


Clipboard211-1024x576

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

Először azt hittük, az M1 megkésett áprilisi tréfatojásokkal bombáz Húsvét alkalmából, de úgy tűnik nem. A közmédia híradója szerint Miskolc rendészeti szervvel bővülhet, a Fidesz-KDNP képviselőcsoportjának szóvivője szerint a város mind a húsz választókörzete kaphat egy sherrifet, amit ők közösségi rendészként emlegetnek.

Egyelőre homály, hogy mit fognak csinálni ezek a közösségi rendészek, de a szóvivő mögött illusztrálásra felhasznált legelésző “lovas rendészek” azt sejtetik, hogy ahogy a cowboyos filmekből megismert sherrifek, Sherrif McMiskolc gárdája is lóval szeli majd a pusztákat.

pintér feleségével usa nagykövetség-e1427881192676

Fotó: Pintér Sándor 2012-ben a Budai Várban, az Egyesült Államok függetlenségének 236-ik évfordulóján rendezett fogadáson. Amerikai Nagykövetség / Facebook

A miskolci Fidesz szerint a sherrifeket a lakosság igénye hívhatja életre, ugyanis az embereknek szükségük van egy olyan emberre, akit a nap 24 órájában bármikor hívhatnak, “közülük való, a körzetben lakik, ismeri az ügyes-bajos ügyeket”.

A M1-en többször megemlítik, hogy a rendszer például az Egyesült Államokban és Kanadában működik. Ezekben az országokban a sherrif jogi és rendőri feladatokat lát el, az Egyesült Királyságban még bírói tisztséget is betöltenek. Miskolcon az képviselőtestület áprilisi közgyűlésén döntenek a rendszer felállításáról.

A cél a bűnözés visszaszorítása a “gócpontokon”, a helyi Fidesz szóvivője megemlíti a számozott utcákat, ahol szegények és romák laknak, akiket az önkormányzat elegánsan kitelepít, hogy parkoló épülhessen a helyi stadionhoz.

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>