Sétáltatják a menekülteket: hatsorosra hízott a penge a kerítés előtt


L3045855

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

Ásotthalom – Hat sor NATO-drót védi már az ideiglenesnek nevezett műszaki határzárat Röszke és Ásotthalom között. A kerítésnél megálló menekülteket a rendőrök nem engedik be a 2 kilométerenként beépített kiskapukon, hanem a hivatalos átkelőig sétáltatják őket.

A napokkal ezelőtti közel 3000-ről 1500-ra csökkent a Csongrád megyében elfogott határsértők száma, miközben folyamatosan fejlődik a Röszke és Ásotthalom közötti ideiglenesnek nevezett műszaki határzár. Az őrzésre kivezényelt készenléti rendőrök ma már a sajtómunkásokat nem engedik a kerítés közelébe, először azt sem akarták megengedni, hogy a határsávhoz vezető földutakon fotózzunk.

Sétáltatják a menekülteket: hatsorosra hízott a penge a kerítés előtt. Fotó:Segesvári Csaba - GALÉRIA

A szigorítást forrásaink azzal magyarázzák, hogy a katonák folyamatosan dolgoznak a kerítés megerősítésén. Azt láttuk, hogy a korábban csak „csirkehálónak” nevezett kerítés alaposan meghízott, az aljára és a tetejére újabb sor NATO-drót került, a gyorstelepítésű drótakadály is kapott egy újabb sor pengét. Jelenleg hat sor éles drót védi a kerítést.

Az ásotthalmi átkelőtől mintegy 4 kilométerre egy menekültcsoportot kísérő rendőrautóval találkoztunk. A négyméteres kerítés tövében poroszkáló autó a szerb oldalon gyalogló migránsokat figyelte. – Mi lesz velük? Beengedi őket a kapun? – kérdeztük. – Mit képzel, idegeneket engedjünk be az országba? Szó sem lehet róla. Sétáljanak el a határátkelőig, majd ott elfogjuk őket. – válaszolta a rendőr. A több nőből és gyerekből álló csoportnak így közel 4 kilométert kellett a 34 fokban, a tűző napon gyalogolnia, mire az ásotthalmi határátkelőhöz értek. Bár a drótakadályon két kilométerenként személykapukat építettek be, úgy tűnik, a korábbi gyakorlattal ellentétben – amikor a rendőrök beengedték a menekülteket – ezt már nem szabad kinyitni.

Sétáltatják a menekülteket: hatsorosra hízott a penge a kerítés előtt. Fotó:Segesvári Csaba - GALÉRIA

A nagy séta Ásotthalom-Királyhalom átkelőnél ért véget, ahol a menekültek egyszerűen megkerülték a kerítést, majd a rendőrök vizét elfogadva Magyarországra léptek.

SEGESVÁRI CSABA – DÉLMAGYARORSZÁG NAPILAP – 2015.09.02. 

forrás:delmagyar.hu

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>