Rengetegen bukhatják jövőre az ingyenes készpénzfelvételt


letöltés

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

Mi ennek az oka? A visszaélés!Azok az ügyfelek, akik több bankkártyájukhoz is igényelték az ingyenes készpénzfelvételt eddig élvezhették a rendszer gyengeségeit és nem tovább, ugyanis bevezettek egy új rendszert, amely ezeket ki fogja szűrni, így azonnal kiderül ki próbált meg trükközni.Hazug embert…ismerjük a mondást…hát ez nem tartott sokáig!Ez az új rendszer a fogyasztói nyilatkozatok Központi Nyilvántartása december elsejével kezdi meg működését!

Ennek segítségével mindenkit ki tudnak szűrni, aki több banknál is nyilatkozott, arról, hogy ingyenes készpénzfelvételt kér havi 2 alkalommal.Ők most pórul jártak, mert számukra ez a lehetőség többé nem lehetőség, a továbbiakban csak egy számlára vehetik majd igénybe a kedvezményt, márpedig arra a számlára, amelyről legelőször nyilatkoztak, az ingyenes készpénzfelvételről!Ez addig él, amíg nem vonják vissza ezt a nyilatkozatot és nem kérik egy másik számlára a lehetőséget.

Az új jogszabályban nincs semmilyen szankció rögzítve azokra nézve, akik élelmesebbek voltak és éltek a lehetőséggel, hogy akár az összes számlájukra igénybe vették az ingyenes készpénzfelvételt. Akik visszaéltek a rendszerrel, azok a bankjuktól fognak levelet kapni, hogy elvették az ingyenes készpénzfelvétel jogát tőlük, csupán arra az egy számlára korlátozódik, amelyre legelőször kérték az ingyenes készpénzfelvételt.

Emellett az is nagyon fontos információ, hogy 2014. december 31-el meg fog szűnni az ingyenes készpénzfelvétel a bankfiókokban is. Jövő januártól – hacsak a törvény nem változik – már csak a bankkártyás pénzfelvétel lesz havi két alkalommal, maximum 150 ezer forintos értékig ingyenes.

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>