Putyin “elárulta” miért lőtték le az orosz gépet, Ha ez igaz, akkor lemond a török elnök.


letöltés

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

Vlagyimir Putyin hétfőn Párizsban tartott sajtóértekezletén kijelentette: Moszkva olyan “kiegészítő adatokhoz” jutott, amelyek alátámasztják feltételezésüket, miszerint az Iszlám Állam által ellenőrzött területeken kitermelt olajat ipari méretekben szállítják át török területre.

Ezért minden okunk megvan azt feltételezni: a gépünk lelövésére vonatkozó döntés mögött az a szándék húzódott, hogy védelmezzék ezeket a török terület felé tartó olajszállítási útvonalakat

– állapította meg Putyin.

Putyin sajnálatát fejezte ki az orosz-török kapcsolatok romlása miatt, de hozzátette: az Ankarával folytatott párbeszéd számos problémája régi keletű. Példaként említette, hogy a két ország között érvényben lévő vízummentességgel a terroristák visszaélnek.

Azokra a fegyveresekre utalt, akik Oroszország különböző régióiban, így az észak-kaukázusi térségben harcolnak az orosz hatóságok ellen. Moszkva már többször hiába jelezte ezt a problémát Ankarának, mivel az említett terroristák sokszor átmennek török területre, ott egy ideig különféle – a titkosszolgálatok és a rendőrség által “védett” – régiókban meghúzódnak, majd kihasználva a vízummentességet, ismét átmennek Oroszországba, és ott folytatják a harcot az orosz fegyveres erők ellen – magyarázta Putyin.

Az EFE hírügynökség párizsi keltezésű hírében a török elnök reagálását idézte. Eszerint Recep Tayyip Erdogan – szintén Párizsban tartott – sajtóértekezletén állítólag azt ígérte:lemond tisztségéről, ha az orosz fél bebizonyítja a Putyin által hangoztatott vádakat az orosz gép lelövésének “hátsó szándékait” illetően.Ugyanakkor élesen bírálta az orosz elnököt.

Nem erkölcsös dolog azzal vádolni Törökországot, hogy olajat vásárol az Iszlám Államtól. Ha vannak erről dokumentumok, akkor azokat tessék bemutatni, hogy láthassuk. Ha be lesznek mutatva, akkor én nem maradok a helyemen. De Putyin úrtól azt kérdem: Ön megmarad tisztségében?

– idézte Erdogant a spanyol hírügynökség.

forrás: index.hu

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>