Park lehet helyette: megszűnhet a Déli pályaudvar!


maxresdefault

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

Nemsokára lebonthatják és ezzel meg is szűnhet a budapesti Déli pályaudvar – értesült a Magyar Hírlap. Úgy tudják, a jelenlegi építmény helyét a Délivel határos Vérmező park “folytatása” foglalhatja el.

A lap úgy tudja, hogy a tervek szerint a vasúti síneket felszedik, majd ezen a részen P+R parkolót létesítenének. Ez azért lenne praktikus, mert a Délit most több villamos- és buszjárat is érinti, s a 2-es metró végállomása is itt van. Így a Budára érkező autósok, letéve kocsijukat, tömegközlekedéssel érhetik el majd innen a belvárost.

A jelenlegi fejpályaudvar szerepét pedig a Kelenföldi vasútállomás veheti át – írja a hírportál. Az utóbbi években Kelenföld szerepe egyértelműen megnőtt, a 4-es metró utolsó megállója is itt van. Mindezek mellett az agglomerációba induló Volán-járatok végállomása is itt található. Az is Kelenföld mellett szól, hogy a pályaudvar környékén parkolókat építettek, a pályaudvar épületét is korszerűsíthetik, és további területrendezés is szerepel a tervekben.

A Magyar Hírlap arról is értesült, hogy három hónapon belül dönthet a kormány az új fővárosi, budai kórház megépítéséről. Értesüléseik szerint bizonyosan nem egy meglévő kórházat újítanak fel vagy bővítenek. A zöldmezős beruházás helyszíneként több budai terület adottságait is alaposan megvizsgálták. Főleg a közlekedési dilemmák miatt tűnik nehéznek a döntés.

forrás: portfolio.hu

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>