Parasztvakítás helyett: csak ez számít!


2

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

Lássuk, hogy a valódi hús-vér vásárlók pontosan mit is várnak el egy vadonatúj okostelefontól!

A mobiltelefonok gyártásával foglalkozó cégek időről időre előrukkolnak mindenféle új technológiákkal, melyek valós, vagy valótlan igényeket próbálnak meg kielégíteni, több-kevesebb sikerrel. UltraPixel vagy PureView technológiájú kamera? Nyolcmagos processzor? Egyszerre több ablakot kezelő felhasználói felület? Lássuk, hogy a hétköznapi vásárlók számára melyek a legfontosabb kritériumok egy új készülék vásárlása esetén!

Az IDC piackutató cég munkatársai huszonöt országban több mint 50 ezer embert kérdeztek meg azzal kapcsolatban, hogy egy új okostelefon kiválasztásakor egész pontosan mely szempontok a legfontosabbak. Mint kiderült, legtöbbünk számára egyértelműen a telefon használati ideje a legfontosabb kritérium: az androidos táborban 56 százalék, az iOS felhasználók körében 49 százalék, a Windows Phone-t használók esetében pedig 53 százalék tartja kiemelten fontosnak a mobil üzemidejét.

Android fronton a kijelző mérete, illetve az operációs rendszer található a második helyen a maga 37 százalékos részarányával, az iPhone-osok 39 százaléka az egyszerű kezelhetőségre helyezi a fő hangsúlyt, a Microsoft platformú készülékeket nyúzóknak pedig 40 százaléka az operációs rendszert tartja az egyik legfontosabb kritériumnak.

Ezek tehát a legfontosabb szempontok, de melyek azok, amelyekre nem igazán fordítanak figyelmet a vásárlók? Az androidosokat a webböngésző sebessége (23 százalék), illetve a kamera felbontása, a méret/tömeg, illetve a márka (25 százalék) hagyja leginkább hidegen, az iOS-eseket a kamera felbontása (19 százalék), a méret/tömeg (21 százalék), illetve a kijelzőméret (22 százalék nem érdekli, a Windows Phone-osok szerint pedig a hálózati támogatás (20 százalék), a webböngészési sebesség (22 százalék), illetve a kamera felbontása (23 százalék) a legérdektelenebb tényező.

 

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>