Panírozz 5 perc alatt!


SAM_3448-600x450

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

Ismerős a helyzet, amikor sok kis apró gombát, vagy csirkefalatkát kell panírozni?  1 kg apró csiperkegomba vagy  csirkemell panírozása 5 perc alatt, kevés mosogatással? Lehetséges !

Sokszor az ember nem is gondolja, honnan kap majd nagyon jó ötletet, vagy ihletet. Én sem gondoltam arra, mikor 2012-ben egy riportot olvastam, hogy egy írótól tanulok majd egy szuper panírozási technikát.  Az interjúban, mely Dragomán Györggyel és családjával készült, az író  mesélt arról is, hogy szeret főzni és a gyerekei kedvence a ropogós csirkefalatok, melyet ő egyszerűen készít. Elárulta azt is, hogyan. Persze kipróbáltam, és azóta én is így panírozok, de valamiért nem is jutott eszembe korábban ezt leírni!

SAM_3436

A módszer nagyon egyszerű, kell hozzá egy nagy fedeles műanyag doboz, ebben fogunk panírozni. Tegyük bele a a panírozni kívánt gombát, és adjunk hozzá joghurtot. Nekem  kb. 70 dkg csiperkéhez 1 evőkanál joghurtra volt szükségem.  A mennyiség függ attól, hogy mennyi a panírozandó mennyiség, illetve mekkora annak a felülete (mennyire apró). Rázzuk jól össze. Fontos, hogy a joghurt jól benedvesítse a felületet, de ne tocsogjon.

SAM_3445

Tegyünk hozzá lisztet. Ez kb. 1,5 evőkanál volt. Rázzuk jól össze.

SAM_3448

Jöhet a felvert tojás (jelen esetben egy darab) és persze rázd, rázd rázd!

SAM_3457

Legvégül pedig a zsemlemorzsa (itt 2-3 evőkanál), és rázás!

SAM_3461

És lehet sütni:

SAM_3483

Csirke esetében is hasonló a helyzet, kis módosítással: vagyis a csirkéhez adjunk joghurtot, ehhez tegyünk fokhagymát is. Rázás! Majd keményítőt adjunk, ettől ropogós lesz! Rázás. Következik a liszt. Rázás! Majd a felvert tojás. Rázás! És végül a zsemlemorzsa. Rázás!

 kép2

 Sajnos, a kisült rántott combot nem tudtam lefényképezni, mert a család elkapkodta. :-)

szerző: Rácz Anikó

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>