Őt keresik! Kiadta a rendőrség a Teréz körúti robbantásról készült videó felvételt!


12780810_dfde7f22ca0f5ad0e10a002b27cb688f_wm

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

A rendőrség több mint másfél nappal a szombat esti Teréz körúti robbantás után kiadta azt a videófelvételt, amin látható a halászkalapos elkövető (0:05-0:40-ig), a robbantásban megsérült rendőrök (17:46), és az utolsó másodpercekben a robbantás is:

A rendőrség korábban egy 20-25 év körüli, körülbelül 170 centiméter magas, világos horgászkalapot, sötét vászondzsekit, kék farmernadrágot és fehér sportcipőt viselő férfit nevezett meg elkövetőnek. A videofelvétel után fotókat is közölt a rendőrség az elkövetőről.

A Készenléti Rendőrséghez tartozó Nemzeti Nyomozó Iroda nettó 10 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Teréz körúti robbantás elkövetőjének kézre kerítésére. Ez a pénz annak fizethető ki, aki az elkövetőről olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyekkel a tettes azonosítható, és a gyanú megalapozottá válik. A nyomravezetőnek az eljárásban el kell mondania mindent, amit tud. Ha szükség van rá, kérhet tanúvédelmet is. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára hétfőn az Országgyűlésben azt mondta, hogy a hatóságok 145 kamerafelvételt vizsgáltak át. A most nyilvánosságra hozott felvételen jól látszik az elkövető, aki a felvételen 16:45-kor beáll egy kapualjba, majd megvárja a robbantást. Feltehetően ebből a videóból vágták ki azt a képet is, amit vasárnap reggel a kihallgatásokon mutattak meg a tanúknak.

Mint mondta, a nyomozás eddigi adatai szerint a támadás célpontjai a rendőrök voltak, “a rendőrség és a magyarok elleni támadás” történt. A rendőrség pedig együttműködik a TEK-kel, a titkosszolgálatokkal és az NVSZ-szel, hogy minél előbb elkapják a tettest.

A rendőrség közzétette azt a biztonsági kamera videofelvételt, amin látható a robbanás és egy fehér kalapos férfi is, aki fel és alá sétálgat, majd behúzódik egy kapualjba. A rendőrség színes fotókat is közzétett az elkövetőről, amik alapján arra is lehet következtetni, hogy a férfi átöltözött. Mert egyszer fehér horgászkalapban van, sötét dzsekiben, barnás nadrággal. Majd a következő fotón fekete sapkában, fekete nadrággal és mintha pulóverben lenne.

12780810_dfde7f22ca0f5ad0e10a002b27cb688f_wm

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>