Orosz bosszú: porig rombolták a lelőtt gép térségét!


2CFA9AF700000578-3255876-image-a-1_1443719190319

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

Amint kimenekítették a navigátort, indult a bombázás és a tüzérségi tűz.

Az orosz és a szíriai fegyveres erők “megsemmisítették” azokat a szíriai lázadócsoportokat, amelyek a kedden a török légierő által lelőtt orosz vadászbombázó becsapódásának térségében tevékenykedtek, és az incidens után megölték a gép egyik katapultáló pilótáját – közölte Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője csütörtökön.

Együtt a kormánysereggel

A szóvivő azt mondta, amint a gép másik pilótája biztonságba került, az orosz légierő gépei kiterjedt bombázásba kezdtek a becsapódás környékén, a szíriai kormányhadsereg pedig heves tüzérségi tűz alá vette a területet. A támadásokkal “minden, a térségben tevékenykedő terrorcsoportot és más szervezetet megsemmisítettek” – fogalmazott Igor Konasenkov.

A török légierő F-16-os vadászgépe kedden lőtte le az orosz Szu-24-es vadászbombázót, miután az török állítás szerint megsértette az ország légterét a szíriai határnál. Moszkva azt állítja, a gép Szíria felett repült. A gépet ért találat után mindkét pilóta katapultált Szíria légterében, de egyiküket lázadók agyonlőtték. A másik pilótát szíriai és orosz különleges egységek menekítettek ki a harci övezetből.

Az incidens Szíria északnyugati részén, Latakia tartományban történt, ahol türkmén lázadócsoportok harcoltak a szíriai kormányerőkkel, az orosz bombázások pedig utóbbiakat támogatták.

134 bevetés 3 nap alatt

Az orosz védelmi minisztérium szóvivője arról is beszámolt csütörtökön, hogy az elmúlt három nap támadási mérlege szerint az orosz gépek 134 bevetés során összesen 449 célpontot semmisítettek meg Szíria nyolc tartományában. Csapásokat mértek az északnyugati Aleppóban, Idlíbben és Latakiában, az ország középső részén lévő Homszban és Hamában, a főváros, Damaszkusz  környékén, valamint az Iszlám Állam dzsihadista szervezet erősségének számító kelet-szíriai Rakkában és Deir ez-Zórban is.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, londoni székhelyű szervezet szerdán szintén arról számolt be, hogy az orosz légierő fokozta támadásait, különösen Latakia tartományban, a keddi incidens színhelyén.

A magyar Gripeneknek is meggyűlt a bajuk az orosz gépekkel

A magyar Gripenek által elfogott gépek nagy része orosz katonai repülőgép volt, az elfogások sikeresen, kirívó incidensek és agresszív események nélkül zajlottak – írja a Magyar Idők a Honvédelmi Minisztérium (HM) tájékoztatására hivatkozva.

A magyar légierő szeptembertől négy hónapon keresztül négy Gripen repülőgéppel látja el a balti országok légtérrendészeti feladatait. A repülőgépek a litvániai Siauliai repülőtéren állomásoznak. A magyar kontingens több mint 15 éles és több mint 60 gyakorlóriasztást hajtott végre, ezalatt több mint 300 órát repültek a pilóták. A feladatokat pontosan, szakszerűen és hatékonyan látják el, kivívva ezzel a NATO elismerését – olvasható a Magyar Időkben.

forrás: 24.hu

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>