Orbán visszavenné a hatalmi jogköröket Brüsszeltől, hogy megvédje az európai modellt és életmódot


K_MTI20160701154

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Bizottságot hibáztatja az Európai Uniót sújtó válság miatt a Frankfurter Allgemeine Zeitung című német konzervatív napilapban hétfőn megjelent cikkében, és azzal a felhívással fordul a tagországokhoz, hogy vegyék vissza a hatalmi jogköröket Brüsszeltől.

A kormányfő a bizottság hibáinak egyik bizonyítékaként említi, hogy Nagy-Britannia lakossága megszavazta az ország kilépését az unióból. Orbán Viktor szerint véget kell vetni “az európai terv idealizálásának”.

Brüsszel, 2016. június 28. Az Európai Tanács által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójára érkezik a tanácskozás első napján, 2016. június 28-án. A Nagy-Britannia EU-tagságáról rendezett június 23-i népszavazáson a többség arra voksolt, hogy az ország lépjen ki az Európai Unióból. (MTI/Európai Tanács/Sebastien Pirlet)Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójára érkezik a tanácskozás első napján, 2016. június 28-án. (MTI/Európai Tanács/Sebastien Pirlet)

A miniszterelnök úgy látja: az EU válságát részben az idézte elő, hogy megnyitotta határait a migránsok előtt, részben az, hogy egyes tagországok az Európai Bizottság “hallgatólagos beleegyezésével” hagyták elszabadulni költségvetési hiányukat. Szerinte veszélybe került a két legjelentősebb európai vívmány: a közös valuta és az egységes belső piac.

Orbán Viktor a cikkben közli: azáltal, hogy Magyarország lezárta határait a migránsok előtt, segített megmenteni az európai modellt és életmódot.

MTI

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>