Orbán megszólalt: nem lesz kötelező sorkatonai szolgálat Magyarországon!


Sorozas2001-photoTuryGergelyHVG

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

Orbán Viktor is megszólalt a sorkatonaság visszaállításával kapcsolatos vitában, amely Kövér László egy interjúja után pattant ki. A miniszterelnök az M1 csatorna kérdésére válaszolva leszögezte:

nem lesz kötelező sorkatonai szolgálat Magyarországon.

Orbán azt is megerősítette: nincs és nem is lesz napirenden a sorkatonai szolgálat ügye a kormányülésen. Sem most, sem később nem kívánnak foglalkozni ezzel a kérdéssel, semmilyen módon nem tervezik megnyitni ezt a kérdést Magyarországon. A kormányfőt arról is kérdezte az M1, hogy van-e vita a kormány és Kövér László között ebben a kérdésben. Orbán szerint nincs vita, miután szerinte Kövér László sem erről beszélt – írja az MTI.

Nemzeti Gárda vagy Nemzetőrség még lehet

Kövér László az Új Néplapnak azt nyilatkozta, hogy katasztrofális hibának tartja a sorkötelezettség magyarországi eltörlését. Az EU miatt szerinte a sorkötelezettség visszaállítására azonban sajnos nincs lehetőség, ehhez összeurópai döntésre lenne szükség.

A házelnök szerint a terrorizmus és az illegális migrációval összefüggésben terjedő bizonytalanság miatt egyáltalán nem kizárt, hogy

a nem túl távoli jövőben sor kerül a sorkötelezettség visszaállítására.

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>