Narancsba fordult az ország, de most nem a Fidesz miatt


image

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

Kiterjesztette az egész Dunántúlra az érkező ciklon miatt délelőtt kiadott elsőfokú, citromsárga riasztását az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Holnapra már másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adtak ki a rengeteg eső és viharos szél miatt.

Már az egész Dunántúlon érvényes az érkező ciklon miatt korábban kiadott elsőfokú riasztás, holnapra pedig Hajdú-Bihar megye kivételével másodfokú, azaz narancssárga figyelmeztetést adtak ki.

Az OMSZ csütörtök éjfélig szóló előrejelzése szerint viharos szél és nagy mennyiségű csapadék várható. A délutáni óráktól a Dunántúlon és a Duna-Tisza köze nyugati részén sokfelé, északkeleten helyenként 70 km/h fölötti széllökésekre kell számítani, sőt este a Dunántúlon és északkeleten már 90 km/h körüli széllökések is előfordulhatnak.

Fotó: met.hu

A legerősebb szélre csütörtökön számíthatunk ekkor a Dunántúlon helyenként 90-100 km/h körüli lökések is lehetnek. Az északkeleti megyékben is előfordulhat 90-95 km/h körüli szél. A dunántúli domb- és hegyvidéken, illetve a Balaton térségében az említettnél erősebb széllökésekre is számítani kell.

Ma éjfélig a Dél-Alföldön területi átlagban 15-20 millimétert meghaladó mennyiségű esőre van kilátás. Csütörtökön a várható csapadékmennyiség általában 15 és 45 milliméter között valószínű, helyenként azonban ennél több is hullhat – nagyobb eséllyel a hegyvidéki tájakon és a zivatarokhoz kötötten.

Fotó: met.hu

Szerdán kis valószínűséggel előfordulhat egy-egy zivatar a keleti megyékben is. Csütörtökön a nap második felében főként a Tiszántúlon alakulhatnak ki zivatarok, amelyeket esetleg jégeső, viharos szél és nagy mennyiségű csapadék kísérhet. Mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat, emiatt az előrejelzett csapadék mennyiségében és területi eloszlásában és a valóság között jelentős eltérés adódhat – tette hozzá az OMSZ.

Forrás:http://hvg.hu/idojaras/20140514_Narancsba_fordult_az_egesz_orszag_de_most

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>