Most már hivatalos: megvan, mikor indul a 4-es metró


metro4_szerelv620

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

Pénteken adják át az a 4-es metrót – közölte Tarlós István főpolgármester.

A 4-es metrót március 28-án, péntek reggel 9 órakor adják át az utazóközönségnek – mondta Tarlós István. Fizetni csak hétfőtől kell, a hétvégén ingyenesen használható a vonal.

Közölte, március 22-én sikeren befejeződött a hatóság által felügyelt próbaüzem, és pénteken kezdődik meg az utasforgalmi próbaüzem. A végleges használatba vételi engedélyt hat hónap hibamentes működés után kaphatja meg a 4-es metró.

Fotó: Majtényi Mihály, budapest.hu
Fotó: Majtényi Mihály, budapest.hu

Nem lesz gond?

A 4-es vonal metróinak prototípusa 15 ezer kilométert  futott tesztüzemben ahhoz, hogy megkapja a típusengedélyt, utána minden szerelvény ezer kilométert teljesített az üzemeltetési engedély megszerzéséhez. Az úgynevezett  sötétüzemi próbák során a teljes M4 rendszer teljesített egy 225 ezer kilométeres tesztet biztonságkritikus hibák nélkül. Nem lesz gond az M4-es metró vonalán közlekedő Alstom szerelvényekkel − nyilatkozta a Napi Gazdaságnak Deák László, az Alstom Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Nem lesz gond az M4-es metró vonalán közlekedő Alstom szerelvényekkel − nyilatkozta a Napi Gazdaságnak Deák László, az Alstom Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatója. A Metropolisok indulásra készek – mondta.

A Metropolisok indulásra készek – közölte Deák László.

A 4-es vonal metróinak prototípusa 15 ezer kilométert  futott tesztüzemben ahhoz, hogy megkapja a típusengedélyt, utána minden szerelvény ezer kilométert teljesített az üzemeltetési engedély megszerzéséhez. Az úgynevezett  sötétüzemi próbák során a teljes M4 rendszer teljesített egy 225 ezer kilométeres tesztet biztonságkritikus hibák nélkül.

Egy darabig még lesz vezetőfülke

A 2-es vonalon is Metropolisok közlekednek – a 4-es vonal szerelvényei annyiban különböznek tőlük, hogy nem öt, hanem négy kocsiból állnak, de az igazi újdonság az lesz, hogy a szerelvényeket automatika irányítja. Azért, hogy  az utasok ezt megszokják, az első évben még lesz a kocsiban vezetőfülke és abban vonatfelügyelő; a fülkét 2015 tavaszán tervezik kiszerelni, akkortól menet közben az utasok is élvezhetik majd azt a látványt, amit korábban csak a metróvezetők láthattak – mondta Deák László a Napi Gazdaságnak.

Az Index információi szerint a várható pénteki átadás után két napig – bemutató jelleggel – ingyen közlekedik a 4-es metró.

 

 

 

Forrás:http://privatbankar.hu/fogyaszto/most-mar-hivatalos-megvan-mikor-indul-a-4-es-metro-267251

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>