Miért ne tankolhatna szélkerékből hidrogént?


b_200_200_16777215_00___images_thumbnails_a_a_hidrogen

Hirdetés

Hirdetés betöltése...


b_200_200_16777215_00___images_thumbnails_a_a_hidrogen.jpgMiközben idehaza továbbra is az a mantra az energetikában, hogy a nap-, és szélenergia termelés az energiatárolás problémájának megoldatlansága miatt csak széljegyzet a masszív, klasszikus erőművi elképzelések által írt történelemben, a németek (már megint) inkább az előttük álló probléma megoldására koncentrálnak. A mainzi pilotprojekt már jövőre termelővé válik.

Lerakták a Mainz Városi Művek, a Siemens, a Linde és a Rhein/Main Főiskola energiatároló projektjének alapkövét. Sigmar Gabriel szövetségi gazdasági és energiaügyi miniszter az alapkőletétellel együtt a tárca támogatását is átadta a projekthez, ami jövőre már fontos hozzájárulás lehet a németországi energiaváltáshoz.

A pilot projektben egy közösen kifejlesztendő berendezés nagyobb mennyiségű hidrogént fog környezetbarát forrású – többek között a környék szélerőműveiből származó – árammal vízbontás útján előállítani. A hidrogént a helyszínen tartálykocsikba töltik, és tárolják, illetve a későbbi áram- és hőtermeléshez közvetlenül a földgáz-hálózatba táplálják. De a tartálykocsikkal az Energiaparkból a sűrűsödő hálózatú és növekvő kapacitású hidrogén töltőállomásokra is lehet hidrogént szállítani, ahol így emissziómentesen működő járművek tankolhatnak hidrogént.

A mainz-hechtsheim-i létesítmény legfontosabb része az elektrolizáló helyiség, ill. a Siemens által kifejlesztett hidrogén-elektrolizáló rendszer. Az elektrolízis elve ugyan köztudomású, de a mainzi berendezés különlegessége az, hogy 6 megawattos energia-felvétele révén ez lesz a világ legnagyobb ilyen felépítésű hidrogén-elektrolízis üzeme.

Forrás:http://utajovobe.eu/hirek/energetika/4584-miert-ne-tankolhatna-szelkerekbol-hidrogent

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>