Mi a Brexit-re tippelünk! Azt is elmondjuk, hogy miért!


brit-penzugyminiszter-oriasi-gazdasagi-hazardirozas-lenne-a-brexit_117087

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

A cikk lentebb frissült >>>>>

Ma (2016. 06. 13. ) már igen komoly esések alakultak ki a tőzsdéken! Azt tudjuk, hogy a fontosabb pénzmozgásokat, piacokat, árfolyamokat, jelen esetben a tőzsdéket olyan emberek, alapok mozgatnak, akik nálunk “egyszerű” embereknél jóval több információval rendelkeznek a világ jövőjével kapcsolatban! Ha úgy tetszik egyfajta jelzés értékű információkat mutatnak!

Az elmúlt napokban sorra jönnek ki azok a felmérések, jelentések, amik a britek Unióból való kilépését vetítik előre. Mi nem feltétlenül erre alapozunk, amikor azt mondjuk, hogy ez így is lesz, hanem azokra a piaci mozgásokra, amik megfigyelhetőek jelenleg!

Ha megpróbálunk ezekből következtetni, akkor mi azt mondjuk, a britek kilépnek az EU-ból! A következményeket nem láthatjuk előre, de az biztos, hogy jelenleg “menekülnek” a befektetők, biztos ami biztos alapon, eladnak! Márpedig ha eladnak, az nem jó :(…Az azt jelenti, hogy a tőkét maguknál akarják tudni, hogy a későbbiekben oda tegyék ahol tovább hízhat a vagyon!

Véleményünk szerint ez az arany lesz elsősorban, illetve ingatlanok, esetleg elsőként akarnak majd szerződni az új szigetországgal, ami a kilépés után alakul majd! Ehhez könnyebben, és biztonságosan mozgatható tőkére van szükségük! A biztonság az arany, a mozgatható a pénz! De nem a részvény….

További esést várunk, kisebb-nagyobb megszakításokkal, és izgatottan figyeljük, hogy a “nagyok” miben gondolkodnak a továbbiakban!

Megjegyzés: Ugyebár a kilépés, bennmaradás kérdése elsősorban természetesen a pénz! Mi a jobb a pénznek, nyereségnek! Nyilván aki ellene van annak az a jó, aki mellette, annak az! Deeee….mi ide tennénk még egy dolgot! Az angolok mérhetetlen önbizalmát, a történelmi alapokon nyugvó hatalmi vágyát! Szerintünk ez is bőven elég lehet, ahhoz, hogy a kilépésre szavazzanak többen! Mutassuk meg a világnak, hogy ők függenek tőlünk, és nem mi tőlük! …és az a legdurvább, hogy ennek akár van alapja is!

FRISSÍTÉS (2016. 06. 24.)

Rövid elemzésünk, következtetésünk helytállónak bizonyult! A britek a kilépés mellett szavaztak!

Megszerezte a brit EU-tagságról tartott népszavazás voksainak többségét a kilépést pártoló tábor, így véglegessé vált győzelme. A győzelemhez 16,8 millió szavazatra volt szükség, és a Brexitre leadott voksok száma a péntek reggeli hivatalos adatok szerint átlépte ezt a számot.

Az eredmények alapján a választók 52 százaléka szavazott a kilépésre, 48 százalék a bennmaradásra. Nagy-Britannia 43 éve, 1973-ban csatlakozott az Európai Unió elődszervezetéhez, a Európai Gazdasági Közösséghez. Két évvel később is tartottak egy népszavazást arról, hogy Nagy-Britannia az EGK tagja maradjon-e, de akkor a brit választók kétharmada a bennmaradásra voksolt.

A Brexit-tábor győzelmének hírére a font a péntek reggeli londoni kereskedésben csaknem 10 százalékos zuhanással 1,35 dollár alá, 31 éve nem mért mélypontra gyengült. A font jóval nagyobb mértékben esett, mint az 1992-es fekete szerda után, amikor a rendkívüli befektetői nyomás miatt kikerült az akkori európai átváltási mechanizmusból.

A népszavazási eredmény nem jelenti azt, hogy Nagy-Britannia azonnal kilép az Európai Unióból. A lisszaboni szerződés vonatkozó cikkelye két évig terjedő tárgyalási folyamatot irányoz elő ilyen esetekre a kilépési feltételekről, és ez meghosszabbítható, ha ebbe az összes EU-tagállam beleegyezik.

A referendum előtt a brit kormány visszatérő érve volt a bennmaradás mellett, hogy Brexit esetén akár egy évtizedig elhúzódó tárgyalássorozat és az ezzel járó bizonytalanság várhat Nagy-Britanniára.

A népszavazás eredménye ugyanakkor azt jelenti, hogy nem lép életbe az a reformcsomag, amelyről David Cameron miniszterelnök a referendum kiírása előtt Brüsszellel és az uniós társállamok vezetőivel megállapodott. Ennek fő elemei közé tartozott volna a külföldi EU-tagállamokból Nagy-Britanniába érkező munkavállalók szociális ellátását szabályozó előírások jelentős szigorítása. A reformok életbe lépésének feltétele az volt, hogy a britek a népszavazáson a bennmaradásra voksolnak.

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>