Magyarországot szúrta ki a világ egyik leggazdagabb embere?


Slim1

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

A világ egyik leggazdagabb embere, a mexikói Carlos Slim a Telekom Austriát használhatja fel arra, hogy betörjön a kelet-európai piacokra – írja a Reuters. Korábban Magyarország is szóba került, mint lehetséges piac az America Movil mobilcég számára, ám a mexikói vállalat nem erősítette meg, hogy érdeklődne régiós cégek iránt, vagy hogy hivatalos ajánlatot tett volna bármelyikre.

A Telekom Austriát használhatja fel a világ egyik leggazdagabb embere, a mexikói Carlos Slim, hogy betörjön a kelet-európai piacokra – írja a Reuters. Slim cége, az America Movil ugyanis több milliárd euró értékben fektet be az eddig az osztrák állam tulajdonában álló cégbe, és ez az első sikeres európai bevásárlása is.


Fotó: AFP / Yuri Cortez

 

 

Carlos Garcia Moreno, az America Movil pénzügyi igazgatója szerint 2-3 éve kezdtek el terjeszkedési lehetőségek után kutatni az amerikai kontinensen kívül, mivel úgy találták, ott már nincs igazán bővülésre tér. Mindemellett a mexikói telekommogul cége egyre szigorúbb szabályozói környezettel és nagyobb versennyel kerül szembe a hazai terepen, így ezért is dönthettek úgy, hogy Európában terjeszkednek.

A Telekom Austria hét országban van jelen, ám eddig csak szerény felvásárlásokat hajtott végre azokban az államokban, ahol működik. Slim 2012-ben lépett be az európai piacra, az azóta eltelt időszakban szóba került lengyelországi, magyarországi, törökországi, illetve szerbiai terjeszkedés is, ám az America Movil egyelőre nem ismert be semmilyen érdeklődést, és nem tett hivatalos ajánlatot sem cégekre.

forrás

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>