Kovács Ágnes bekerül a floridai hírességek csarnokába


asp_620_kovacsagnes_640x480

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

Olimpiai bajnok úszónőnket kérték meg, küldjön magáról fotókat és újságcikkeket a Fort Lauderdale-i hírességek csarnokába.

Kovács Ágnes, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó is bekerül a vizes sportok legkiválóbbjait tömörítő nemzetközi hírességek egyesült államokbeli csarnokába; a beiktatási ünnepség június 14-én lesz a Fort Lauderdale-i Hall of Fame-ben.

“Nagyon örültem tavaly a hírnek, hogy idén nyáron én is halhatatlan leszek, és bekerülök a legnagyobb úszólegendák közé, akiknek eredményei mind inspirálóak voltak számomra pályafutásom során. Még most is felfoghatatlan számomra hogy a nagy példaképeim között mostantól én is ott leszek” – nyilatkozta az MTI-nek a jövő szombati ceremóniát megelőzően a 2000-ben Sydneyben ötkarikás aranyérmes, amellett a különböző mellúszó távokon két vb- és hét Eb-elsőséget is jegyző Kovács, aki jelenleg a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF) nemzetközi igazgatóságának tagja, kommunikációs vezetője.

Elmondta, hogy az elmúlt fél évben több tucat e-mailt váltott a szervezőkkel, akik sok mindent kértek, hogy küldjön magáról.

Kovács Ágnes aranyérme Sydney-ből:

“Számos képet, újságcikket, részletes leírást vártak az eredményeimről és az életutamról. Az egész olyan volt számomra mint egy időutazás. Az emlékek felelevenedése közben az elmúlt hónapokban nagyon sokszor álmodtam az úszással. Így arról, hogy még mindig versenyzek, és éppen edzésen vagy versenyen vagyok” – mesélte Kovács Ágnes, aki 13 évig volt a magyar válogatott tagja.

“Nagyon örülök neki, hogy pályafutásomat ezzel a magas rangú nemzetközi elismeréssel koronázhatom meg” – hangsúlyozta.
Kovács Ágnes sikerei:

1x olimpiai bajnok (2000, Sidney)
1x olimpiai bronzérmes (1996, Atlanta)
2x világbajnok (1998, Perth; 2001, Fukuoka)
1x világbajnok bronzérmes (2001, Fukuoka)
7x Európa-bajnok
5x Európa-bajnoki ezüstérmes
6x Európa-bajnoki bronzérmes

Az úszáson túl:

Kovács Ágnes 2009-ben a Testnevelési Főiskola nemzetközi igazgatóságának tagja, kommunikációs munkatársa és óraadója lett. 2010. július végén az UNICEF Magyar Bizottsága három évre az UNICEF magyarországi sportnagykövetévé nevezte ki, 2012-ben a debreceni úszó Európa-bajnokság PR-igazgatója volt. 2012 tavaszán a MOB környezetvédelmi és Fenntartható Fejlődés Bizottság elnökének választották, 2012 decemberében megszavazták a Magyar Úszó Szövetség elnökségi tagjának. 2013 januárjától a Magyar Úszószövetség marketing-bizottságának vezetője és a sportolói bizottság tagja lett. 2013 novemberében beválasztották az úszó hírességek csarnokába. 2013 novemberében kommunikációs vezetőként és a nemzetközi igazgatóság tagjaként tért vissza a TF-re.

kép: MOB

A hírességek csarnoka (hivatalosan ISHOF, International Swimming Hall of Fame) immár a jubileumi, 50. beiktatási ünnepségét tartja. Most 14 sportembert avatnak, s Kovács Ágnes mellett az utóbbi években a tengerentúlon dolgozó, úszóedző Nagy József is ezúttal kerül be a Hall of Fame-be, amelynek – besorolásuk szerint “halhatatlan” – tagjai között kettejükkel együtt már 36 magyar van. Az úszás, a vízilabda, a szinkronúszás, a műugrás és a hosszútávúszás, továbbá a média egyetemes kiválóságait magába foglaló ISHOF-ba, amely 1964 óta működik Fort Lauderdale-ben, a magyarok közül legutóbb, 2012-ben éppen Kovács egykori mesterét, Kiss Lászlót, az úszóválogatott jelenlegi szövetségi kapitányát, és Szabó Józsefet, a 200 méteres mellúszás szöuli ötkarikás aranyérmesét, világ- és Európa-bajnokot iktatták be.

Forrás:http://joportal.hu/kovacs-agnes-bekerul-a-floridai-hiressegek-csarnokaba/

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>