Kocsonya


kocsonya-800x600-3391

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

Nehézség: Közepes

 • Hozzávalók

  marha csontok
  disznó szalonna bőr
  4 tojás
  2 fej hagyma
  zeller
  répa
  200 ml bor
  szemes bors
  babér levél
  tárkony
  borecet
  ½ kg sovány marhahús

 • Elkészítés

  A feldarabolt és leforrázott csontokat tedd fel főni 5 l hideg vízbe. Főzd addig, amíg a levének több mint a fele elfő. Ekkor szűrd le és tedd fel újra főni.

  Egy tálba vagy zománcos edénybe verj fel 4 tojás fehérjét. Add hozzá a 100 ml hideg vizet, a két fej hagymát, a vékony csíkokra vágott a zellert és répát, a 200 ml bort, 10 szem borsot, ½ babér levelet, néhány szál tárkonyt, egy kanál borecetet és ½ kg darált marhahúst.

  Mindezt jól keverd össze és öntsd rá a leszűrt, félig kihűlt levet, amiben a csontok főttek. Lassan öntsd, közben folyamatosan kavargasd. Ízlés szerint sózd. Az egészet tedd fej újra főni és lassú tűzön főzd addig, amíg megalvad.

  Ellenőrizd le úgy, hogy tegyél pár cseppet egy tányérra. Ha gyorsan megkenyénykedik, a kocsonya eleget főtt. Ha nem, hagyd még főni. Miután elkészült, szűrd át, amennyiben lehetséges, vásznon.

  Ha szükséges, a megkeménykedett kocsonyát tedd még vissza főni hogy mást is tudj beletenni. Kitűnő bele a konyak, de ha az nem jó minőségű, inkább mellőzd.

 

 

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>