Kivonul Magyarországról a Tesco! Ez az üzletlánc jön helyette?


Hajdúböszörmény, 2015. február 5.
A bezárt Tesco áruház Hajdúböszörményben 2015. február 5-én. Az áruházlánc január 13-án jelentette be, hogy február 4-tõl bezár 13 magyarországi üzletet. A bezárás után 566 dolgozó közül 350-et továbbfoglalkoztat a Tesco más üzletekben, 60 kollégájának nem tud a vállalaton belül új pozíciót ajánlani, míg 90 munkavállaló saját maga döntött úgy, hogy a cégen kívül keres új lehetõséget.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

Egy éven belül megszüntetik a Tesco áruházlánc budaörsi központját, ahonnan a teljes magyarországi hálózat operatív irányítása zajlik – tudta meg a Magyar Idők. Eközben országosan több áruházban kezdődtek újabb karcsúsító lépések, míg az online házhoz szállító szolgáltatás is megtorpanni látszik. Úgy tudjuk, eladásra készítik fel a magyar kiskereskedelem legnagyobb piaci szereplőjét.

Végső lépésekre készülhet a magyarországi Tesco. A Tescónak 17,7 milliárd font (ez 7,4 billió, vagyis 7400 milliárd forint) adóssága van, amiből 4 milliárd még 2020 előtt lejár. A brit kiskereskedelmi láncnak csökkentenie kell ezen az terhen, ha a hitelminősítőknél ki akar kerülni a bóvli kategóriából, amelybe 2015 elején került,írja az origo.hu.

Legújabban egy külön erre a feladatra össösszeállt, a londoni anyavállalattól, illetve a magyar, a cseh, a szlovák és a lengyel leányvállalatokat képviselő Tesco Európa központból érkezett munkacsoport kezdte meg a vállalat Budaörsön működő irányító központjának átalakítását. A hazai Tesco bázisán feladatkörök szűnnek meg és leépítik az operatív irányításban részt vevők állományát. A cél az, hogy egy éven belül teljes egészében megszűnjön az áruházlánc magyarországi irányító központja.

A Tesco kivonulása néhány hónapja is szóba került, akkor arról szóltak a hírek, hogy a világ legnagyobb áruházlánca, a Walmart vásárolhatja fel a Tesco teljes közép-európai üzletágát.

Wal-Mart a világ legnagyobb kiskereskedelmi lánca, világszerte több mint 5100 üzlettel és egymillió alkalmazottal, bevétele meghaladja a kétszáz milliárd dollárt, éves eredménye eléri a tízmilliárdot.

Forrás: magyaridok.hu

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>