Ismét kötelező sorozás van Ukrajnában!


ukrajna_1

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

A tavaszi időszakban több, mint 16 ezer embert készülnek behívni másfél éves szolgálatra. Csütörtökön megkezdődött Ukrajnában a tavaszi katonai sorozás. Június 30-ig több mint 16 ezer újoncot hívnak be a fegyveres erőkhöz.

Az ukrán államfő rendelete szerint idén két sorozást tartanak, október-novemberben lesz a következő. A hadsereghez mintegy nyolcezer, a nemzeti gárdához négyezer, a határőrséghez szintén négyezer sorkatonát irányítanak.

A legutóbbi sorozás tavaly ősszel volt, akkor mintegy 11 ezren kaptak behívót. Az országban a 20-27 év közöttieket hívják be sorkatonának, a szolgálat időtartama másfél év, ami után tartalékos állományba kerülnek.

2013 szeptemberében ugyan eltörölték a kötelező sorkatonai szolgálatot, de alig egy év múlva a kelet-ukrajnai válság miatt vissza kellett azt állítani. Ugyanakkor a mostani ukrán vezetős is törekszik arra, hogy növelje a szerződésesek arányát. Az év eleje óta már több mint 21 ezren csatlakoztak szerződésesként az ukrán erőkhöz, és számuk havonta 6-7 ezer fővel növekedhet. (MTI)

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>