Ismét büszkék lehetünk! Magyar virágkötő lett Európa legjobbja!


Európa-kupa-20161

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

Mezőffy Tamás mester virágkötő igényes, dekoratív és formabontó alkotásai meghozták a sikert: első helyezést ért el a Genovában megrendezett Europe Cup – European Florist Championship 2016 elnevezésű európai virágkötészeti versenyen. A számos díjjal és kiállítással büszkélkedő magyar bajnok 22 társával két napon át küzdött a bajnoki címért.

Mezőffy Tamás: Európa kupa 2016 első hely

A virágkötőket tömörítő nemzetközi szervezet, az International Florist Organisation 1967 óta 4-5 évente megszervezi a virágkötők rangos, európai megmérettetését. A 2016. április 8 és 9 között Genovában zajló verseny légköre nem volt ismeretlen Mezőffy Tamás számára, hisz már az előző, a 2011-ben a csehországi Havirovban rendezett versenyen is részt vett és az igen előkelő 5. helyen végzett.

A versenykiírás szerint 6 feladatot kellett teljesíteniük a versenyzőknek.

A klasszikus Fiat autó feldíszítésénél a közeli tengerparti város, San Remo pezsgő hangulatát kellett visszaadni az olasz virágok szépségével. A tűzőhabos dekoráció mérete nem haladhatta meg 400 cm x 200 cm-t és nem lehetett magasabb 250 cm-nél. Elvárás volt, hogy a kompozíció minimum 4 napig tartson és 120 perc állt rendelkezésre az elkészítéséhez.

A második feladatban két személy részére kellett piknik hangulatot teremteni. A hegyi piknikhez a tavasz üde színeit és virágait használhatták, a maximális méretkorlátokat betartva: 200 cm x 200 cm és maximum 200 cm magasság. A 90 perc alatt elkészíthető dekorációnak szintén 4 napig kellett tartósnak lennie.

Az első nap utolsó feladata egy esküvői dekoráció készítése volt egy Vespán száguldozó ifjú pár hölgy tagjának. A 60 perces munkának az 1950-es, 60-as évek életérzését kellett visszaadnia és fontos szempont volt, hogy az alkotással ne csorbuljon a motorozók biztonsága.

A 4. feladat témaköre a növények és a híres olasz férfi divat párosítása volt. A feladat elvégzését nehezítette, hogy csak 10 növényfajt használhattak. A felkészülési időben előkészülhettek, a szint idő 45 percvolt.

Az 5. versenymunkában az olasz emberek temperamentumát, érzelmeit kellett kifejezni 60 szál rózsával. A csokor formája, mérete szabadon választható volt, legfeljebb 5 fajta rózsát lehetett használni.

Az utolsó versenyszám a Tavaszi meglepetés címet kapta. A rendelkezésre álló 45 perc alatt a meglepetés dobozban található növények és anyagok legalább kétharmadának felhasználásával kellett összeállítani egy kompozíciót.

A versenyműveket szigorú szabályok alapján neves nemzetközi zsűri bírálta el. Az egyes versenymunkákra adott pontok összesítéséből alakult ki a végeredmény.

Mezőffy Tamás: Európa kupa 2016 I. hely

Mezőffy Tamás aranyat érő munkáinak fotóit ide kattintva a Balkonada.cafeblog.hu blogon találod.

Tetszett a cikk? Kövesd a Virágos marketing tippeket a Facebookon, hogy ne maradj le semmiről és iratkozz fel a Hétfői papírusz hírlevélre, hogy már hétfő reggel inspiráló tippeket kapj az üzleted felvirágoztatásához.

Szívesen beszélgetnél másokkal marketing ötletekről és/vagy kérdéseid vannak, amire szeretnél választ kapni? Csatlakozz a Virágos marketing tippek zárt csoporthoz, hogy együtt ötletelve még eredményesebb lehess!

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>