Ingyenes lakhatást kínálnak kisgyermekes családoknak Terényben


arany_50_1

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

A „Családokat Terénybe” program keretében a szerencsés kiválasztottnak egy éven át ingyenes lakhatást biztosítanak a Nógrád megyei faluban.

atereny3

Terény szép fekvésű, nyitott, élő közösséggel rendelkező, gazdálkodásra alkalmas kistelepülés a Belső-Cserhátban, gazdag természeti és kulturális kincsekkel. Szent-Györgyi Albert kisgyerekként Terényben töltötte a nyarakat, erre emlékeztet két emléktábla a faluban. De van itt csipkemúzeum, magnómúzeum, falusi szállások, faüzem, horgásztó, könyvtár, háziorvos, néptáncoktatás – és sok-sok dolgos kezű, a faluközösségben összetartozó ember.

A helyi önkormányzat és a „Terény Jövőjéért” civil szervezet közös összefogásával 2013-ban meghirdetetett

„Családokat Terénybe” program

sikeresen lezárult, és most újat hirdettek.

A település és intézményei – családias légkörű óvoda és iskola – jövője érdekében további kisgyermekes családokat várnak Terénybe. A jelentkezők közül egy, kölcsönös szimpátia és egyedi elbírálás alapján kiválasztott családot – nem szociális program keretében –

egy év ingyen lakhatással támogatnak

abban a reményben, hogy a kedvezményezettek végleg letelepednek a faluban.

atereny4

Az önkormányzat kisgyermekes családok jelentkezését várja, és kedvezményes feltételeket ajánl. Kiknek lehet esélye? Íme a feltételek:

– akiknek óvodáskorú gyermekeik vannak, akiket szeptembertől a Terényi Kistenyér Óvodába íratnak be,
– vállalják a lakás rezsijének fizetését,

– havonta minimum 30.000 forintot lakás-előtakarékossági számlán helyeznek el,

– a házat, kertet, udvart rendeltetésszerűen használják, annak állapotát fenntartják,
– vállalják a háromoldalú támogatási szerződés aláírását (önkormányzat-háztulajdonos- család) között).

További szempont és lehetőség a jövőben beköltöző családok számára az előreláthatóan 2015. július 1-től igényelhető Családi Otthonteremtési Támogatás.

atereny1

Az önkormányzat kéri a jelentkezőket, hogy levelük tartalmazza a családfő nevét, címét, elérhetőségét (telefon, e-mail); a család összetételét, gyermekek számát, adataikat; a szülők iskolai végzettségét, foglalkozását, és jelenlegi megélhetési forrásukat; jelenlegi lakásuk állapotát, életkörülményeiket és minden olyan információt, amit fontosnak ítélnek. Kérik, hogy fogalmazzák meg:

miért szeretnének Terényben lakni,

és itt milyen megélhetést tudnak elképzelni a családjuknak.

A bemutatkozó levelet a  terenybenlakni@gmail.com e-mail címre várják legkésőbb 2015. április 30-ig..

A beérkezett leveleket a település önkormányzata, a Terény Jövőjéért” civil összefogás és az egy éven át ingyenes lakhatást biztosító ház tulajdonosa együttesen értékelik. A program meghirdetői hangsúlyozzák:

a kezdeményezés nem szociális jellegű,

ezért olyan családok jelentkezését várják, akiknek jövőjük, családjuk megélhetése szempontjából meglévő elképzeléseik vannak, s amihez már csak a megfelelő inspiratív, befogadó természeti, társadalmi közeg hiányzik.

atereny2

Terény és környezete ideális lehet mezőgazdaságban érdekeltek, vidéki életformához vonzódó emberek számára. A faluban több eladó ház található, így a letelepedni vágyóknak lehetősége nyílik az otthonteremtésre.

Fotók: tereny.hu

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>