Így változik az életünk 2017. januártól – erre számíthatunk januártól!


2774_szocpol03_1024x573

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) mellett a családi adókedvezmény családi adókedvezmény is megmarad, a kétgyermekesnek járó támogatás még emelkedni is fog – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda kommunikációért felelős államtitkára.

Tuzson Bence az M1-es aktuális csatorna péntek esti műsorában elmondta: a kétgyermekeseknek járó támogatás 12 500 forintról, 15 ezer forintra emelkedik jövőre.

A kormány elhatározása, hogy ha jól teljesít Magyarország, jók a gazdasági adatok, van költségvetési bevétel, akkor azt vissza kell adni az embereknek, például – mint az államtitkár kiemelte – adócsökkentés, otthonteremtési támogatás formájában. A kormány erős Magyarországot szeretne, ez viszont akkor jöhet létre, ha abban sikeres emberek vannak – tette hozzá.

Tuzson Bence úgy fogalmazott: “családokban gondolkodunk”. A család a társadalom egyik legfontosabb alapegysége – hangsúlyozta, hozzátéve: “sikeres emberek sikeres családokban tudnak felnőni”.

Az államtitkár felidézte azt is, hogy a kormány a legfontosabb élelmiszereket érintően komoly áfacsökkentésről is döntött, amely a bérek és a nyugdíjak vásárlóerejét is növeli. A tojás, a tej, a baromfi olyan alapvető élelmiszerek, amelyek igen fontosak a magyar családoknak – jegyezte meg.

Tuzson Bence azt is elmondta, hogy a következő uniós ciklusban a magyar feldolgozóipart, főként a mezőgazdaságot szeretnék támogatással erősíteni.

(MTI)

Forrás : kormany.hu

TEHÁT AMIRE MINDENKÉPPEN SZÁMÍTANUNK KELL >>>

  1. Családi pótlék emelés – sokat beszélgettek róla, tervezgettek, osztottak és szoroztak, de sajnos a  végeredmény nem lett túl nagy eresztés!Jövőre sem emelik a családi pótlékot!
  2. Családi adókedvezmény emelése – nő a kétgyermekes családok családi adókedvezménye, a kedvezmény jelenleg gyermekenként 12.500 forint, ami 2017. januártól 15000 forintra emelkedik gyermekenként.
  3. Nyugdíjemelés – a  jelenlegi számok szerint az infláció mértékével tervezik jövőre emelni a nyugdíjak, ami azt jelenti, hogy a jelenlegi állás szerint a  2017-es nyugdíjemelés 0,9% lesz.Ha az infláció ennél magasabb lesz, akkor pótolni fogják és a  nyugdíjemelés is magasabb lesz!
  4. ÁFA csökkentés >> a tervek szerint a tej, a  tojás és  a baromfihús áfája is 5%-ra csökkenne.
  5. Változások jönnek az internetnél is >> az internet ÁFÁ-ját is tervezik csökkenteni, így olcsóbb lehet mindenkinek az internet előfizetés, illetve terveznek egy szociális alap internet csomag bevezetését, hogy a rászorulók, akik eddig nem tudták megfizetni az internetet most hozzájuthassanak.
  6. Növelik a CSOK vagyis az otthonteremtési támogatás keretösszegét a jövő évben!
  7. Csökkenteni fogják az éttermi szolgáltatások ÁFÁ-ját is a jelenlegi 27%-os ÁFA helyett 18%-os ÁFA jön, majd 2018-ban ezt szintén csökkenteni tervezik 5%-ra.
  8. Továbbfejlesztik az EKÁR-t.

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>