Hogyan csalnak a pékek?


noakenyerara

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

A Nemzeti Élelmiszerlánc Biztonsági Hatóság (NÉBIH) vizsgálataiból kiderült, hogy a pékek számos trükköt alkalmaznak annak érdekében, hogy növeljék az eladásukat. Kinézet alapján ugyanis megtévesztő lehet a kenyér színe és gyakran nem is tudhatjuk pontosan mit fogyasztunk és milyen összetevőkkel – kenyérként.

A Blikk, Pleva Györgyöt a NÉBIH Élelmiszer – és Takarmánybiztonság vezetőjét kérdezte meg a témával kapcsolatban. Pleva Görgy elmondta, hogy leggyakrabban a liszt minőségével adódnak problémák.

nemzetkenyere2A liszt minőségével és az adalékanyagokkal csalnak a pékségek illetve a tészta készítésének és kelesztésének idején próbálnak időt nyerni az üzemek. A másik nagyobb problémakör az egészséges, teljes kiőrlésű vagy rozstartalmú kenyerekkel adódik, mivel a színezőanyagként használatos malátát, gyakran kicsit túladagolják, hogy a sötétebb szín mögött egészségesebb terméket sejtsen a vevő.

noakenyeraraPeva György elmondta az újságnak, hogy a jó kenyér a szakértők szerint, 25 percig sül 220 fokon, adalékanyag nélküli, jó minőségű lisztet tartalmaz és kovásza minimum 8 órán át készül.

Forrás:http://hir.ma/egeszseg/hogyan-csalnak-a-pekek/194295?utm_source=JMH3&utm_medium=JMH3&utm_campaign=JMH3

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>