HIVATALOSAN IS ÚJRA A MAGYAR PIACON AZ OROSZ LADA!


Lada_Granta_Putin

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

Nem egész egy évnyi előkészítő munka után – az eredetileg tervezett, szimbolikusnak is tekinthető november 7-e helyett december 16-án – hivatalosan is piacra lépett Magyarországon és vele az Európai Unióban a megújult Lada. Az orosz gyártó nem – csak – a régről megmaradt technológiát (a 4×4 esetében) mentette át, hanem a Renault támogatását élvezve vadonatúj, minden tekintetben korszerű autót is alkotott. A belépőmodell a Granta Standard lesz, ára 1,999 millió Ft.

A Lada megújulási folyamata nem olyan gyors, mint bő 25 éve a Skodáé, és 10 éve a Daciáé, de a sikere hasonlíthat hozzájuk. Ennek nem csak az óriási méretű orosz piac lehet az oka, hanem a jövő évi bevezetésekor a Vesta is. A márka legújabb és kétség kívül leginkább várt modellje már két éve rója köreit a WTCC (túraautó világbajnokság) futamain, és hamarosan az utcai változta is megvásárolható lesz. Minden ma elvárt felszerelés – sőt, a saját szegmensében annál is több – elérhető lesz hozzá, megfizethető áron.

Addig a különböző Granta és Kalina modellek mellett a sokáig Niva néven futó, ma hivatalosan 4×4-nek nevezett valódi terepjáró lehet az ász a Lada paklijában. Ilyen – 2,799 milló Ft – áron kevés összkerék-hajtású autó kapható, de olyan terepjáró képessége egyiknek sincs, mint a Lada 4×4-nek. Igazából kétszeres összegért is csak haszonjárművek kínálnak hasonló tulajdonságokat.

A Lada tehát jött, most már látható is, már csak a sikere a kérdés, de ennek megválaszolásig sem kell sokat várni, mivel a magyar autópiac nagyon ár érzékeny. Akik le tudják magukban győzni a sokak szemében ugyan jobban csillogó, nagyobb presztízst sugallni hivatott, de bizonytalan előéletű – legyen belföldi, vagy külföldi eredetű – használt autók iránt érzett vágyat, és inkább az 5 évig, vagy 100 ezer kilométerig garanciális, karbantartási költségeit tekintve is a legjobbak közé tartozó, klasszikus márkanév alatt futó – a 10 évnél is idősebb használtautóknál mindenben többet tudó és nyújtó – új Ladák mellett döntenek, a Daciásokhoz hasonló értéktartásban és gondtalan autózásban bízhatnak. A Lada akár hivatali – különösen a 4×4 -, akár privát célra racionális választás.

Mindent letarol a Lada, mert 2 millió alatt indul!
Az importőr ígéretéhez híven országos regionális lefedettséget biztosító márkakereskedői hálózattal indul. Több mint 100 jelentkezőből választották ki azt a kilenc kereskedést, melyek megfeleltek az importőr által támasztott követelményeknek. Már 2016. december 17-től lehet Ladát venni Békéscsabán, Csornán, Debrecenben, Dél-Pesten, Érden, Kecskeméten, Kiskunhalason, Óbudán és Pécsen. A hálózat kiépítése nem áll meg, az importőr továbbra is várja a tapasztalattal és megfelelő ingatlannal rendelkező márkakereskedők jelentkezését, akik részesei szeretnének lenni a LADA újkori sikereinek.

Az első Magyarországra érkezett autó egy LADA Kalina Kombi (a márka fanatikusai számara, akik kódszámok alapján ismerik a típusokat: 2194), melyet elsősorban családi autónak szán az AVTOVAZ, de tágas utas és csomagtere miatt szabadidős autónak is kiváló. Az első hazai Kalina Kombi 1,6 Norma felszereltséggel rendelkezik, mely ez esetben 96 lóerős teljesítményt jelent, ABS+BAS, ESC+ASR, ISOFIX rendszer, fedélzeti számítógép és társain kívül első elektromos ablakokat, első ülésfűtést, távirányítós központi zárat, manuális klímát, színre fújt lökhárítókat és tükröket és bizony szokatlan módon könnyűfém tárcsákat is jelent. Mindezt kimagasló 5 év vagy 100 000 km gyári garanciával 2 649 000 Ft-ért kínálja az importőr.

A márka belépőmodelljének számító Granta Sedan Standard 86 lóerős motorral kerül 1 999 000 Ft-ba, a 96 lóerős Norma felszereltségű változatért 2 449 000-t, míg az automatikus váltóval szerelt Lux kivitelért 2 999 000 Ft-t kell fizetni , A Kalina kínálata – amibe 5-ajtós ferdehátú, kombi és Cross modell is beletartozik – a 2 199 000 és 3 249 000 Ft-os ársávot fedi le.

Rengeteg munka áll mögöttünk és persze nyilván még előttünk is. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy mi vagyunk az első európai importőr az új LADA érában és végre eljutottunk oda, hogy a LADA fizikailag itthon is elérhető. Azt gondoljuk, egy olyan szeretett márkát sikerült visszahoznunk a hazai piacra, mely sok szempontból üde színfoltja lesz a magyarországi autókínálatnak és új szintet hoz az elérhető áru autók szegmensében. Ezúton köszönöm a munkatársaim áldozatos munkáját, Önöknek és mindenkinek pedig jó Ladázást kívánok!

– mondta Markó Zoltán, a LADA Hungary projektigazgatója.

Mindent letarol a Lada, mert 2 millió alatt indul!

forrás: portfolio.hu

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>