Gyógyító praktikák bokaduzzanat ellen


fenykep1505

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

A duzzadt láb és boka, vagy más néven ödéma, kellemetlen betegség. Kialakulhat magas vérnyomástól, vagy terhesség idején. Természetes úton gyógyítható.

Mi is történik, mikor lábfejünk megdagad? Szervezetünk ilyenkor a gravitáció ellen küzd, s nem képes a lábon keresztül felfelé áramoltatni a vért, így a boka megduzzad.

A duzzanat nem igazándiból fájdalmas, de igazán kellemetlen tud lenni. A legjobb módja a kezelésének, ha a kiváltó okot próbáljuk likvidálni. Bármi is legyen az, mindenekelőtt használjuk a következő orvoslatokat némi enyhülés reményében.

Fogyasszunk magnéziumot. – A magnéziumhiány nagyban hozzájárulhat az ödéma kialakulásához. Általában 200 milligramm napi bevitelt javasolnak a szakértők, kivéve, ha terhes az illető.

Jógázzunk. – Tökéletes gyakorlat, hiszen kitűnően helyrerakja a vérkeringésünket. Ha valaki teljesen kezdő a jógában, akkor érdemes csoportban kezdeni, egy edző jelenléte mellett. Az oktató segít majd leküzdeni minden kételyedet a jógát illetően, és segít helyesen csinálni a feladatokat, hogy ödémád mihamarabb elmúljék. Ha találunk, vagy tudunk olyan mozgássorozatot, amely megy nekünk, akkor azt otthon is elvégezhetjük napi rendszerességgel.

Áztassuk szénsavas vízbe. – Furcsán hangozhat, de az ásványvíz tényleg segíthet legyőzni a betegséget. A kinin és a buborékok csökkentik a gyulladást, és őszintén szólva, jó érzés is benne lógatni a lábat.

Próbálkozzunk grapefruitos illóolajjal. – A forró fürdő mindig jól esik az embernek, pláne fájós bokával. Csepegtessünk egy pár csepp grapefruitos illóolajat fürdővizünkbe, és élvezzük a hatást. Abban az esetben, ha a fürdőzés nem a mi világunk, akkor adjuk hozzá olíva- vagy mandulaolajhoz, és kérjük meg a család valamely tagját, hogy masszírozza bele lábfejünkbe. Az olaj eloszlatásakor inkább a fájdalmas terület fölött nyomogassuk a lábat, ne lejjebb, és semmiképp ne körkörös mozdulatokkal.

labmasszazs

Kényeztessük magunkat egy masszázzsal. – Egy képzett masszőr pillanatok alatt elillantja belőlünk a fájdalmat. Ne féljünk megemlíteni a problémát, mert tudják mi a dolguk. Terhesség előtti időszakban erre megfelelő szakembert kell keresnünk.

Emeljük a lábainkat. – A gravitáció nem a barátunk az ödéma létrejöttekor, úgyhogy lépjünk testeseket, ha tehetjük. Ha fekszünk, akkor lábunkat dúcoljuk fel, hogy magasabban legyen mint a szívünk – ezzel már a gravitáció sem tud mit kezdeni.

Csobbanjunk egyet. – Az úszás, vagy akár a vízen való lebegés is segíthet az ödéma elűzéséhez. A medencében lévő nyomás serkenti a vérkeringést. Ha esetleg nincs a közelünkben uszoda, vagy nem igazán szeretjük a víz közelségét, akkor menjünk el egy helyi edzőterembe, és kérdezzük meg, mit ajánlanak.

Igyunk sokat. – A túlzott só bevitel táplálja a duzzanatot, míg a folyadék fogyasztása hígítja a sót a szervezetünkben. A cél a 8-10 pohár víz naponta. Még jobb, ha uborkás-citromos vizet iszunk. Szeljünk egy pár szelet uborkát és citromot egy pohár vízbe, és már kész is a „gyógyvizünk”. Mindkét összetevő gyulladáscsökkentő, így nem véletlenül ajánlják reneteg könyvben, folyóiratban is.

Forrás: Care2.com, sokszinuvidek.hu

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>