Friss! Rengetegen bukhatják el a TB-t holnaptól!


Tb-járulék-kinek-kell-fizetni-2016-tól

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

Rengeteg ember fogja bukni holnaptól a TB-t és a legrosszabb benne, hogy sokan nem is tudnak róla, hogy holnaptól fizetési kötelezettségük van, ha biztosítottak akarnak lenni!

Minden évben diákok tízezrei végeznek a felsőoktatási vagy egyéb tanulmányaikkal, de sajnos nem mindenkinek sikerül könnyedén és gyorsan elhelyezkedni, így közülük sokan hónapokig munkanélküliként tengetik napjaikat.Rossz hír, hogy a türelmi idő a holnapi nappal lejár, holnaptól nekik már saját maguknak kell fizetni a TB-t vagyis a saját társadalombiztosítási járulékukat minden hónapban be kell fizetniük.

UTÁNAJÁRTUNK MIT KELL TENNI >>>

A TB fizetés mindenkinek kötelező ez alól nincs kibúvási lehetőség, akkor is kötelező ha szinte soha nem vagyunk betegek és soha nem járunk orvoshoz!Aki iskolába jár vagy dolgozik, nincs teendője, mert levonják a munkabéréből illetve az iskolásoknál is be van fizetve.Amikor megszűnik a tanulói jogviszony vagy munkanélkülivé válunk onnantól kezdve a TB-t magunknak kell fizetnünk minden hónapban

A TB összege jelenleg havonta 6930 forint.

Pontosan mikor is kell elkezdeni fizetni?

A 45 napos türelmi határidő 2015. december 16-án lejár, vagyis az október 31.-én lejárt diákigazolvánnyal rendelkezőknek holnaptól fizetni kell!

december 16-tól kötelesek maguknak fizetni a társadalombiztosításukat.

Hol és hogyan kell befizetnem a TB-t?

A határidő lejártát követően még 15 napig lehet jelezni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) a járulékfizetési kötelezettséget.A bejelentéséhez szükséges adatlap (T1011) letölthető az adóhatóság honlapjáról, vagy beszerezhető a NAV ügyfélszolgálatain.Ezt a nyomtatványt a postán, személyesen, vagy elektronikus úton Ügyfélkapun keresztül tudjuk eljuttatni a NAV-hoz.

A befizetés banki átutalással és csekken is teljesíthető minden hónap 12-ig.

A cikk a www.penzcentrum.hu cikke alapján készült.

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>