Formula 1 Pirelli Magyar Nagydíj!


Turkish Formula One Grand Prix: Race

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

Már Herakleitosz, a görög megmondta, hogy nem léphetünk kétszer ugyanabba a folyóba, pedig soha nem látott még Forma-1-es autót életében. Ha látott volna, akkor ez a mondás nem a folyókról szólna, hanem a Forma-1-es világbajnokságról.

A Forma-1 ugyanis pontosan olyan, mint ahogy a tudós görög a folyókkal kapcsolatban előadta: soha nem láthatunk két egyforma futamot, soha nem láthatunk két egyforma idényt, és két egymást követő évben ugyanolyan autót! És mindennek mi, magyarok immár közel harminc éve testközelből is tanúi lehetünk, ha kimegyünk a Hungaroringre!

2014. JÚLIUS 25-26-27.

Az idei év pedig minden eddigit felülmúl ebben a tekintetben. Soha a világbajnokság eddigi történetében nem volt még akkora változás egyik évről a másikra, mint éppen az idén: teljesen új tervezésű, modern turbó feltöltésű motorokat kellett készíteniük a résztvevőknek, ráadásul a motorerőt fokozandó, a fékezéskor keletkező energiát is kötelezően vissza kell nyerni a haladás számára.

ÚJ MOTOROK, ÚJ AUTÓK, ÚJ ESÉLYESEK A HUNGARORINGEN AZ IDÉN!

Ez a teljesen új szisztéma természetesen egészen új tervezésű autókat is követelt, az autók megnövekedett súlya pedig ismét előtérbe helyezte a versenyzők erőteljes „diétáztatását”, hogy testsúlyukat is kordában tartsák, éppen a sebesség növelése miatt.

A sok újítás alapos felfordulást okozott természetesen a korábban kialakult, és már-már az unalomig ismert esélyekben, melyek szerint „mindig” Sebastien Vettel nyert, már négy éve.

Ma viszont más a helyzet. Miután a Mercedes új motorja sikerült a legjobban, (jobban, mint a Ferrari, vagy a Renault motorja), a jó erőkből álló Mercedes csapat óriási lendületet vett már az indulásnál, és ez a lendület egészen a kanadai futamig tartott, kettős győzelmekkel fűszerezve. Hamilton és Rosberg lelépett mindenkit.

Montrealban viszont az idei csodagyerek, a „füligszáj” ausztrál Ricciardobombát robbantott, és megnyerve élete első Nagydíját, rést ütött a Mercedesek emelte falon. És ez nekünk jó: mert a Hungaroringen ennek nyomán már mások is elcsíphetik az első helyet az Ezüst Nyílak elől…

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>