Folyamatos lövéseket hallani Párizs külvárosában, Saint Denis-ben!!


rendoriakcio2

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

A reggeli lövöldözések mindössze 1200 méterre vannak a Stade de France-tól, ahol a pénteki merényletsorozatban három öngyilkos merénylő is felrobbantotta bombáját.

Forrás: Youtube

Folyamatos lövéseket hallani Párizs külvárosában, Saint Denis-ben – írja a BBC jelentésére hivatkozva az Index. A rendőrség állítólag a pénteki, 129 halálos áldozatot követelő merényletsorozat egy újabb elkövetőjével folytat tűzharcot.

Az Iszlám Államhoz (IS) köthető elkövetők kilencedik tagjának elfogásához a rendőrség Saint Denis-ben lezárta a Jaen Jaures tér körüli utakat is.

A rendőrség arra kéri a lakókat, hogy maradjanak otthonaikban az akció idején.

A rendőrség szerint Saint Denis-ben a pénteki merényletek fő szervezőjét, Abdelhamid Abaaoudot próbálják elfogni – írta a Reuters.

A rendőrség szerint legalább kettő, merényletekben közvetlenül részt vevő személy lehet még, akik még mindig szökésben van a pénteki terrortámadás után.

Hét terrorista már halott, ötöt azonosítottak: közülük négy francia állampolgár, egy pedig az ujjlenyomata alapján azonos azzal, akit októberben Görögörszágban regisztráltak menekültként.

A reggeli lövöldözések mindössze 1200 méterre vannak a Stade de France-tól, a stadiontól, ahol a pénteki merényletsorozatban három öngyilkos merénylő is felrobbantotta bombáját.

A szerda hajnali akció nem csupán rövid tűzváltás volt, reggel hatkor már másfél órája lehetett hallani a lövéseket. A rendőrség hangsúlyozza, hogy nem újabb terrortámadásról, hanem annak megelőzéséről van szó. A Bmftv.com egy szemtanú felvételét is bemutatta a negyedben hallható lövöldözésről.

A helyszínen a Liberation szerint három rendőr megsérült. Mindenfelé rendőrautók cirkálnak a környéken. A francia lap két személy elfogásáról is beszámolt, de az nem világos, hogy a terrorista célszemélyekről van-e szó.

A Guardian által idézett Saint Denis-i újságíró, Djamel Mazi szerint két-három ember barikádozta el magát az alvóváros központjában, a bérelt lakásukban. Az épület felett helikopterek köröznek.

A Párizs északi szélén fekvő Saint Denis-ben szerdán zárva tartanak az iskolák – közölte az alvóváros polgármestere, Didier Paillard. Egyelőre a tömegközlekedés is szünetel – írta a Guardian, sőt, lezárták az oda vezető autópályát és a metrót is.

BFMTV francia csatorna rendőrségi forrásokra hivatkozva hat körbe kerített gyanúsítottról számolt be. Közülük eddig kettő halálát erősítették meg, egyikükkel egy rendőrségi mesterlövész végzett. A másik egy nő volt, aki felrobbantotta magát.

A párizsi különleges alakulatok hajnal óta tartó akciójának nemcsak Abdelhamis Abbaoud, hanem a péntek óta körözés alatt álló Salah Abdeslam elfogása is a célja. Abdeslam egyik testvérét már elfogták, a másik öngyilko merényletet hajtott végre pénteken.

forrás: ma.hu

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>