FIGYELEM! Augusztustól már csak így lehet a közlekedési kedvezményt érvényesíteni


21866_6.jpg

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

Augusztustól az utazási kedvezmény igénybevétele a plasztiklap kiváltásához köthető. Regisztráltatni a fővárosi kerületi és a járási kormányablakoknál, valamint a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalánál lehet.

Augusztusban lépnek hatályba a június végén módosított személyszállítási törvény közlekedési kártyára vonatkozó szabályai, amelyek egyebek mellett kimondják: az utazási kedvezmény igénybevétele a kártya kiváltásához köthető. A jogszabály úgy határozza meg a közlekedési kártyát, hogy az megfelel az egységes elektronikuskártya-kibocsátási keretrendszer feltételeinek és – kormányrendeletben meghatározott – utazási okmányként használható.

A közlekedési kártya mint másodlagos kártya, ha annak műszaki és technikai feltételei adottak, a tulajdonosa kérelmére a személyi igazolvány kártyájához rendelhető. A kártyához a felhasználónak előbb regisztráltatnia kell magát, ezt a feladatot a hét elején megjelent kormányrendelet a fővárosi kerületi és a járási kormányablakokra, valamint a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalára bízza. A regisztrációkor a kártyát használni kívánó személyazonosító adataira, lakcímére, fotójára és – ha a 14. életévét betöltötte – aláírására kell.

Forrás : www.hirado.hu

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>