Elitklubba kerülhet a makói fokhagyma


b_200_200_16777215_00___images_watermarks_fokhagyma_elit

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

b_200_200_16777215_00___images_watermarks_fokhagyma_elit.jpgA makói fokhagymának rendkívül jó esélye van arra, hogy bekerüljön a hungarikumok közé – mondta az Országgyűlés alelnöke csütörtökön egy konferencián, Makón.

Lezsák Sándor A szántóföldi kertészeti kultúrák jövője című konferencián elmondta: a Hungarikum Bizottság következő ülése január végén lesz, és azon a makói fokhagyma bekerülhet a magyar értéktárba, majd ezt követően, a hungarikumok sorába.

A politikus kiemelte: nagyon fontos, hogy külföldön újra megjelenjen a kiváló minőségű makói fokhagyma. Ebben a kereskedőházak mellett, szerep jut a külképviseleteknek is, ahol szintén népszerűsíthetnék a magyar fűszert.

Emellett Lezsák Sándor gratulált a dél-alföldi városnak, hogy termálvizét gyógyvízzé minősítették. „Meggyőződésem szerint varázslatos jövő előtt áll Makó!” –tette hozzá. Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára az agrárium aktuális kérdéseiről szólva, hangsúlyozta, hogy meg kell őrizni az ország GMO-mentességét.

Kiemelte, hogy a piaci árak alakulásában nem elég, ha központi ellenőrzések vannak, szükség van az őstermelői réteg összefogására is, a szabályok tökéletes betartására, hogy a viszonteladók, a „nepperek” kirekesztődjenek a nagybani értékesítési folyamtokból.

 

Forrás:MTI

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>