Budapest a 16. legsegítőkészebb város


89136-buda-470x265

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

Legalábbis a TripAdvisor egy friss felmérése szerint. A taxisokat külön értékelték, náluk már nem ilyen jó helyzet.

A budapestiek a 16.-ok azon a listán, amelyet a a világ egyik legnagyobb utazási oldala, a TripAdvisor készített több mint 54 ezer felhasználói vélemény alapján a helyiek segítőkészségéről – írja az Origó.

A legsegítőkészebb városok listáját Tokio vezeti, a második Fokváros, majd Lisszabon következik, szűkebb térségünkből Dubrovnik van az előkelő 5. helyen. A sort Moszkva, Peking és Marrakech zárja. A magyar főváros azért nem szerepelt olyan rosszul, például Prágát és Rómát is megelőzte.

Mervai Márk képe

Külön vizsgálták, mennyire barátságosak a taxisofőrök – itt viszont csak a 20. helyig jutott Budapest. Valóban vannak gondok a fővárosi taxizással. Nem adnak nyugtát vagy az előírtnál magasabb díjat számítanak föl – ezek a leggyakoribb hiányosságok azok közül, amelyet Budapesti Közlekedési Központ megbízásából a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság és a közterület-felügyelet munkatársai a próbautazásokon tapasztaltak. Az ellenőrök főleg a pályaudvarok, a repülőtér és a belváros környékén dolgoztak, és figyelembe vették a hozzájuk érkező utaspanaszokat is.

Budapest lett a legjobb ár-érték arányú város 2014-ben is a TripAdvisor legutóbbi kutatása szerint.

A portál második alkalommal készítette el a városokról szóló kutatását, amely a világ főbb turisztikai célállomásait rangsorolja a meghatározott kategóriákban elért pontszámuk alapján. A felméréshez több mint 54 ezer válaszadó véleményét vették figyelembe.

A legjobb ár-érték arány kategóriában a magyar főváros Lisszabont és Hanoit előzte meg. A városokat összesen 16 kategóriában rangsorolták. Tokió öt kategóriában is az első helyen szerepel: így a legbarátságosabb helyiek, a legjobb taxiszolgáltatás, a legtisztább utcák, a legjobb tömegközlekedés, és a legjobb általános élményt nyújtó világváros lett. A japán főváros 13 kategóriában benne van az első tízben.

New York, Róma, és Dubai egyaránt két-két kategória első helyét szerezték meg: New York a legjobb éttermek és éjszakai élet, Róma a látnivalók és a kultúra, Dubai pedig a vásárlás és a szállodák tekintetében lett a legjobb a városok között a TripAdvisor felmérése szerint. Budapest 2013-ban is a turisztikai szakportál legjobb ár-érték arányú városa lett.

 

 

Forrás:http://joportal.hu/budapest-a-16-legsegitokeszebb-varos/

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>