Berlinben lelőttek egy iszlamista terroristát


9924997_068582eb15d987af4d30a322c9ba0588_wm

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

Berlinben egy rendőr lelőtt egy férfit, aki egy rendőrnőre támadt, írja a Bild. A támadóról később kiderült, hogy iszlamista terroristaként tartották nyilván. A támadásban a rendőrnő is megsebesült. 

A rendőrséghez csütörtök délelőtt 10 ór előtt érkezett segélyhívás, hogy az utcán “egy pszichiátriai betegnek tűnő” férfi hadonászik késsel a kezében.

Amikor az első járőrkocsi odaért, a szakállas férfi rátámadt az autóból kiszálló rendőrnőre. A kést a golyóálló mellénye alatti részen a rendőrnő hasához nyomta.

A rendőrnő társa ezután többször rálőtt a férfira. Az egyik lövés eltalálta a támadót, egy másik viszont a rendőrnőt találta vesén. A Bild szerint a lövéseket leadó rendőr csak most szeptemberben fejezte be a kiképzést.

A helyszínre más járőrök is érkeztek, ők is fegyvert rántottak. A Bild szerint legalább egy másik rendőr is leadott lövéseket (nem kizárt, hogy a megtámadott rendőrnő), és összesen legalább nyolc lövést adtak le.

A rendőrnőt mentőhelikopter szállította kórházba, ahol műtétet hajtottak végre. Nincs életveszélyben. A támadó a mentőautóban meghalt.

A német ügyészség azt közölte: a támadó a 41 éves, iraki Rafik Y. volt, akit 2008-ban egy külföldi terrorszervezettel való kapcsolata miatt nyolc év börtönre ítélt a stuttgarti bíróság. A Bild úgy tudja, a férfi az al-Kaida tagja volt.

Az ügyészség szerint 2013-ban engedték ki a börtönből, de azóta is többször összeütközésbe került a törvénnyel. Korábban megfenyegetett például egy bírónőt és több rendőrt. A férfit rendőrségi nyomkövető viselésére kötelezték, de ezt csütörtök reggel levette a lábáról.

forrás: index.hu

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>