Az éjszakai belföldi és nemzetközi vonatokat érinti a hétvégi óraátállítás


is

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

A hétvégi óraátállítás néhány nemzetközi és belföldi vonatot érint, de emiatt a vasúti menetrendet nem kell módosítani – közölte a MÁV Zrt. szerdán az MTI-vel. Vasárnap térünk át a nyári időszámításra, 29-én hajnali 2 órakor kell 3 órára átállítani az órákat.

A MÁV tájékoztatása szerint az óraigazítás hajnalán azok a belföldi vonatok, amelyek hajnali kettő óra előtt indulnak, már a nyári időszámításnak megfelelően, legfeljebb 60 perccel később érkeznek a következő állomásra.

Az eredetileg hajnali kettő és három óra között induló belföldi személyszállító vonatokat, így a Debrecenből Nagykerekibe és Budapestre, a Lajosmizséről a budapesti Nyugati pályaudvarra, illetve a Nyugati pályaudvarról Szolnokra tartó egy-egy személyvonatot három órakor indítják el.

A Budapestről szombaton éjszaka induló nemzetközi vonatok – Kijevbe a Latorca InterCity, Brassóba a Corona IC, Bukarestbe az Ister EuroNight, Münchenbe a Kálmán Imre EN, Belgrádba a Beograd gyorsvonat, valamint a Berlinbe (közvetlen kocsikkal Varsóba, Krakkóba és Prágába) közlekedő Metropol EN – várhatóan egyórás késéssel érik el külföldi végállomásukat.

Magyarországon két nemzetközi vonatot érint az óraátállítás. A Bécsből Bukarestig közlekedő Dacia nemzetközi vonatot Békéscsaba és Lőkösháza között éri az óraigazítás, így a vonat Lőkösházára már a nyári időszámítás szerint, 3 óra 15 perckor érkezik meg. A Bukarestből Bécsbe tartó Dacia nemzetközi vonat Békéscsaba és Szolnok között tér át a nyári időszámítás szerinti menetrendre, emiatt 3.56-kor érkezik Szolnokra, majd folytatja útját Budapesten át Bécs felé.

MTI

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>