Autósok figyelem – Nem mindig mér pontosan az új szupertraffipax! Mielőtt fizeti a bírságot, vizsgálja meg a fényképeket!


veda_04

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

Autósok figyelem – Félremér az új szupertraffipax, de  a bírság, azért jön!

Mozgatni sem kell az idén tavasszal szolgálatba állított szupertraffipaxot, hogy félremérjen – írja a Totalcar magazin.

Ismeretes, korábban ugyanez a lap arról számolt be, hogy egy megmozdított szupertraffipax egyikével Gyula belterületén mértek be a rendőrök egy Suzukijával óránkénti 106 kilométeres sebességgel száguldozó nyugdíjas asszonyt, aki kapott is egy 90 ezres csekket a bírságról.

Egy, a lézeres traffipaxok fejlesztésével foglalkozó cég vezetője szerint a gép mindig a legerősebb visszaverő felületről érkező lézernyalábokból számítja ki a célba vett jármű sebességét. Így viszont megtörténhet az, hogy az eszköz rendszere megzavarodik, de annyira, hogy egy távolodó autót először közeledőnek mér, majd hirtelen olyan gyorsasággal távolodónak, ami a hangsebességnél is nagyobb tempót feltételezne. Mindez úgy fordulhat elő a Totalcar elemzése szerint, hogy a kamerát üzemeltető rendőrök rossz szögben állítják be a mérőeszközt, amely így nem szabályos referenciapontok alapján számította ki a sebességértékeket. Ám egy ilyen hiba következtében egy zalaegerszegi autósnak fizetnie kellene 30 ezer forint közigazgatási bírságot. A lap azt tanácsolja a tetten ért „gyorshajtóknak”, hogy alaposan vizsgálják meg a bírsághoz csatolt fotókat, hogy a távolság- és a sebességadatok, illetve az autó mozgása összeegyeztethető-e.

Forrás :http://mindenegyhelyenblog.com

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>