A Te mobilodat is beméri a NAV?


mobiltelefon(960x640)(1)

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

Mobiltelefonok bemérésére és blokkolására alkalmas felszerelést vásárolt a NAV. Közel tizenötmillió forintjába került az adóhivatalnak a beruházás, további kétmillióért nyomrögzítőt is vettek.

Olyan berendezést vásárolt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, amellyel bemérhetik és blokkolhatják a magánszemélyek telefonjait, írta meg a Napi.hu.Az eszköz a mobil IMEI-száma és a SIM-kártya azonosítója alapján is megtalálja a készüléket.

A NAV két ajánlatot is kapott, ezek közül az olcsóbb nyert: a Carinex Kft. 14,88 millió forintért adta el a bemérőeszközt a hivatalnak, ebben az árban a kétnapos budapesti tesztüzem és a hatfős személyzet betanítása is benne van.

A drágább ajánlatot a Harmónia 91 Kft. nyújtotta be, közel húszmillió forintról. Az Origo megkérdezte az adóhivatalt, hogy milyen céllal vásárolták meg a berendezést.

Íme a válasz :

A beszerzett eszközt kizárólag bűnfelderítési célokból, törvényi garanciák mellett fogják használni, ígéri a NAV. A modern eszközök a NAV szerint nemhogy szükségesek, de nélkülözhetetlenek.

A NAV nyomozó hatóság, törvényi felhatalmazás alapján folytathat titkos információgyűjtést. Ezért vett az adóhatóság mobilok követésére és blokkolására alkalmas eszközt, a modern felszerelés ugyanis elengedhetetlen a mai világban. Az eszközt kizárólag bűnfelderítésre fogják használni, ígéri az adóhatóság.

Forrás : origo.hu

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>