A nyár legjobb kulturális fesztiváljai


tihany

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

Utcaszínház, szabadtéri játékok, összművészeti fesztivál, történelmi fesztivál, kamarazene és nemzetközi néptáncfelvonulás is szerepel a nyár legizgalmasabb kulturális és komolyzenei felhozatalában.
JÚNIUS 13-22. Az operarajongók Mekkája Miskolc a nyári időszakban, hiszen számos ősbemutató, kuriózum, és meglepetés – mint idén a Víg özvegy – kedvez a műfaj megszállottainak a Bartók Plusz Miskolci Operafesztiválon. Az operafesztiválon nemzetközi fellépők, megbecsült hazai sztárok lépnek fel. A rendezvény hazai szenzációja lesz a Selmeczy György Bizánc című operájának előadása.
TIPP! Még több Miskolc: itt találjuk a Diósgyőri várat. Kisvasúttal kirándulhatunk a Dorottya utcától a Hámori-tóhoz Lillafüredre, és tovább a Garadnára.
JÚLIUS 4. – AUGUSZTUS 24. között minden hétvégén színdarabok, koncertek lesznek a Belső-tó partján kialakított szabadtéri színpadon, Tihanyban.  A Tihanyi szabadtéri játékok izgalmas (ha nem is szúnyogmentes) nyárestéket ígérnek a Balatonnál üdülőknek olyan előadókkal, mint a Budapest Bár, a Csík zenekar, az Alma együttes, Palya Bea. Színpadon láthatjuk az Indul a bakterházat, az Amadeust vagy a Meseautót.
TIPP! Keressük fel a Belső-tónál a Levendula Házat, ugorjunk át komppal vagy kerékpárral Balatonfüredre, szombaton nézzünk szét a híres tihanyi piacon és keressük fel a bárányburgeres, kemencés helyet a megújult apátság közelében.
JÚLIUS 11-13. között Nyírbátorban a Szárnyas Sárkány Hetén vérbeli vásári forgatag születik. Lesz zene, tánc, komédia, mutatványosok, cirkusz és természetesen színház Magyarország egyetlen és hivatalos utcaszínház fesztiválján.
TIPP! Késő gótikus templomok és a Báthoriak vára mellett a városban találunk egy kiváló strandot. Máriapócson a nemzeti kegyhelyet keressük fel!
JÚLIUS 18-20. között a Dunakanyar barokk gyöngyszeme, Vác rendezi meg a rendes évi nyári összművészeti fesztiválját, ahol zene, tánc, jazz, komolyzene, színház épp úgy helyet kap a Váci Világi Vígalomban.
TIPP! Vácra egyébként is jó kirándulni, ha csak kiülünk a Duna-partra, fagyizunk a főtéren, megnézzük a nevezetességeket. De ebbe tehetünk egy kis csavart is. Például érkezzünk kerékpárral. Ha borzasztó meleg van, közel esik Váchoz a Bánki-tó, a gyerekek pedig imádni fogják a Kismarosról Királyrétre induló kisvasutat.
JÚLIUS 18. és 20. között Sárvárra látogatva a 17. századi Magyar Királyság mezővárosa elevenedik meg a Nádasdy Történelmi Fesztiválon. A középkori életmód, a törökkel vívott csaták, a harcmodor és a köznépi szokások apró részletei ugyanúgy megjelennek, mint a harcok közötti vidám lakomák, tánccal, vígassággal teli mindennapok. A középkori borversenyen és ételmustrán minden bizonnyal a török kor legszebb arcát ismerhetjük meg.
TIPP! A Nádasdy-vár mellett ellátogathatunk a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőbe, és a várhoz közeli arborétumba is, ahol (és ez nem ámítás) gyógyító fákat ölelgető emberekkel találkozhatunk.
AUGUSZTUS 13-19. között rendezik meg talán Európa szerte is az egyik legjelentősebb kamarazenei fesztivált a festők városában, Kaposváron. A neves nemzetközi zenészgárda nem a klasszikus módon mutatkozik be a KAPOSFESZT közönségének, hiszen a koncertek mellett számos jam-session is összeáll. Ismét lesz kiállítás is a Rippl-Rónai teremben és műismertetőt hallgathatunk a reggeli kávé mellé.
TIPP! Ruccanjunk ki a város környékére! Szennán a néprajzi gyűjteményt, a Zselici Tájvédelmi körzetben található Bőszénfán pedig a Szarvasfarmot keressük fel az esti koncertek előtt, ahol egy remek ebédet is elkölthetünk. Kaposváron kellemesen ellazulhatunk a fürdőben az előadások és a kirándulások között.
AUGUSZTUS 20-24-ig a 19.Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztiválon egész nap nyitva áll a városi Táncház és a Fő téri színpadon is egymást érik az előadások. Esténként – lazításképpen – táncos filmeket vetítenek.
TIPP! Ahogy a fesztiválon fellépő együttesek, mi is „turnézhatunk” a közeli települések között, így borozhatunk Móron, strandolhatunk Velencén, vagy bejárhatjuk a várat és az óvárost Veszprémben.
Forrás: www.itthon.hu

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>