A képviselők megszavazzák maguknak az útdíjmentességet


m0-as

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

Az országgyűlési törvényhez benyújtott módosítás szerint autópályamatricát, bérletet, vonatjegyet is vehetnek az üzemanyagkártya terhére a parlamenti képviselők. Parkolási díjat is fizethetnek belőle, ha számlával igazolják a költséget. A módosítás sürgős elfogadásához eltérnek a határozati házszabálytól, amit néhány kivétellel az ellenzéki képviselők is megszavaztak.

A múlt héten nyújtották be azt a módosítási javaslatot az országgyűlési törvényhez, amellyel lehetővé teszik, hogy az országgyűlési képviselők az üzemanyagkártyáról fizethessék ki az autópálya-matricát. Hétfőn meg is szavazták a módosítást.

Mint arról beszámoltunk, a kormány januártól fizetőssé teszi az M0-ás, illetve a fővárosi bevezető és egyéb nagyvárosi elkerülő utakat, amelyeket eddig díjmentesen lehetett használni.

Villámgyorsan átnyomják

A módosításhoz a házbizottság javaslatára eltérnek a határozati házszabálytól: a törvény hétfői villámvitája után már kedden el is kell fogadni a javaslatot, amihez sem módosítást, sem bizottsági jelentést nem lehet beadni – olvasható a ma megszavazott dokumentumban.

Az országgyűlésitörvény-módosítás szövege szerint “a képviselő az üzemanyagkártyával a gyorsforgalmi utak használatáért fizetend őhasználati díjat is kiegyenlítheti”. A jogszabályban szerepel továbbá, hogy helyi és helyközi bérletet, valamint helyközi menetjegyet is vehetnek a kártya terhére. Parkolási díjat is kiegyenlíthetnek belőle, ha számlával tudják igazolni a költséget.

Szabó Szabolcs, az Együtt képviselője közleményben azt írta, hogy a házszabálytól való eltérést az ellenzéki képviselők is megszavazták, kivéve őt magát, Kónya Pétert, Szelényi Zsuzsannát, Fodor Gábort és Varju Lászlót. Szabó Tímea később közleményben jelezte, hogy nem volt jelen a szavazáson.

forrás:hvg.hu

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>