A jövő héten visszatér a hőség


b1226a6d185fe9c7107361a39a0fb7fd_640

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

Már vasárnap többfelé számíthatunk akár 34 fokra is a legmelegebb órákban, a jövő hét közepére pedig ismét elérhetik a napi maximum hőmérsékleti értékek a 37-38 Celsius-fokot is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma országszerte sok napsütés várható a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett, csapadékra nem kell számítani. Nappal a legmelegebb órákban 27 és 32, éjszaka a leghűvösebb órákban 19 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap kevés fátyol- és gomolyfelhő, emellett pedig sok napsütés várható, erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre csak a Dunántúlon kell számítani. A délutáni óráktól elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat, elsősorban a Dunántúlon, annak is nyugati felén. Nappal a legmelegebb órákban jellemzően 29-34, éjszaka a leghűvösebb órákban pedig 13-24 fok várható.

Hétfőn nagyrészt napos időre van kilátás kevés gomolyfelhővel, északon és nyugaton várható a több felhő, ahol egy-egy zápor is kialakulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 36, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig 14 és 21 fok körül alakul.

Kedden is derült, napos és csapadékmentes időre számíthatunk, a hőmérséklet maximuma 34 és 37, a minimuma pedig 16 és 22 fok között valószínű.

Szerdán továbbra is marad általában a derült, napos és csapadékmentes idő, napközben a Kisalföldön erősebb széllökések is lehetnek. Nappal a legmelegebb órákban 34 és 37, éjszaka a leghűvösebb órákban pedig 17 és 23 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön is napos idő ígérkezik, kevés fátyol- és gomolyfelhő is lesz emellett az égen. Több felhőre az Alpokalján lehet számítani, ott egy-egy helyen zápor, zivatar is előfordulhat. Időnként megélénkül, néhol meg is erősödik a déli szél, majd pedig a Dunántúlon az északira forduló szél. A hőmérséklet maximuma 35 és 38, a minimuma pedig 17 és 23 fok között valószínű.

Pénteken napos idő várható gomolyfelhőkkel, északon néhol kialakulhat zápor, esetleg zivatar is. Időnként megerősödik az északi, északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 36, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig 20 és 25 fok között várható.

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>