5 pompás trükk, hogy feldobd a húslevest


husleves

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

Még egészségesebbé teheted a húslevest, és még különlegesebbé ezekkel az ötletekkel. A megszokott ízek helyett most újak várnak rád!

Cseréld le a tésztát!

A metélt és a csigatészta számít a húsleves legjobban bevált kiegészítőjének. Mi lenne, ha ezúttal továbbgondolnád a képletet?
Tudtad, hogy tojásmentes vagy teljes kiőrlésű gabonából készült tészták is léteznek, illetve különböző különlegességek közül választhatsz a boltok polcain keresgélve?
Sőt, akár spenóttal vagy más zöldséggel, esetleg fűszerrel pikánsabbá tett változat mellett is dönthetsz. Mi arra szavazunk, hogy teljes kiőrlésűre voksolj, mert azzal tovább laksz jól.

Csirke a maxon

A húslevesben gyakran elvész a csirke. De ki mondta, hogy ragaszkodnod kell az ősrégi recepthez? Egyszer próbáld ki, hogy annyit teszel bele, amennyit nem szégyellsz! 

Ezzel akár főétellé is előléptetheted a kedvenc levesed. A főtt husi egyébként roppant egészséges – összehasonlíthatatlanul jobban tudja hasznosítani a szervezeted, mint az olajban vagy zsírban sült változatot.

Hiába vagy azonban mellrajongó – mármint ami a filét illeti –, a levesbe olyat érdemes raknod, amiben bőven akad csontos rész. Ennek köszönheti ugyanis a kompozíció az utánozhatatlan ízt.

Még több fehérje

Akár tudatosan táplálkoztál eddig, akár nem, most szólunk: érdemes minél több fehérjét csempészned az étkezéseidbe. 

Ez a tápanyagtípus gondoskodik ugyanis az izmok épüléséről és
fenntartásáról, az anyagcsere-folyamatok kiegyensúlyozottságáról, ráadásul még hosszú távú teltségérzetet is biztosít.

Ha tehát megfogalmazódik a fejedben, hogy ez vagy az a virsli, kolbász milyen jó lenne levesbe, mindenképpen tegyél egy próbát vele! A feldolgozott hentesáruval azonban nem árt vigyázni, mert jelentősen megemeli a sóbevitelt, ami viszont a szívnek és az ereknek sem kedvez.

Merőben új íz

Ne ragadj le a szokványos ételízesítőnél, vagy éppen a bevált saját készítésű fűszerkeveréknél! Képzeld, a citromfű csodákat művel a húslevessel – csakúgy, mint a curry.

Akár már egy egészen pici mennyiség is különleges aromát kölcsönöz a kész fogásnak, nem kell tehát rögtön bőkezűen bánnod a fűszeres polcod legújabb jövevényeivel.
Amennyiben valamelyik külföldi konyha különösen közel áll a szívedhez, nyugodtan fogd a legismertebb ízesítőjét, és szórd a levesbe!

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>