5 dolog, ami sok magyarnak hiányzik külföldön


Magyar etel

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

Évről évre egyre több magyar költözik külföldre, sokan a különböző munka lehetőségek miatt, de van olyan is aki a tanulmányait szeretné külföldön folytatni. Azonban az biztos, hogy mindenki feltudna sorolni néhány dolgot, ami hiányzik neki Magyarországról. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk öt olyan különlegességet, ami a legtöbb magyarnak hiányzik a külföldi élete során Magyarországról.

Budapest

Ízes ételek

Bizonyára minden országnak megvan a maga hagyományos konyhája, tele finomabbnál finomabb ételekkel, azonban egy ízletes magyar gulyásleves vagy egy igazi magyar paprikából készült lecsó minden külföldön élő magyarnak megdobogtatja a szívét. Egyre több országban lehet pirospaprikát kapni, azonban semelyik sem összehasonlítható az igazi magyar paprikával.

Túró rudi

Szinte kivétel nélkül az összes megkérdezett magyarnak hiányzik a túró rudi, hiszen ez egy olyan fajta édesség, amelyet tényleg semmilyen külföldi ország közértjében nem lehet megtalálni. Azon kívül, hogy a legtöbb országban lehetetlenség vásárolni egy csomag hagyományos pöttyös túró rudit, sok helyen még a túró sem ugyanolyan, mint az otthoni.

Péksütemények

Rengeteg különböző fajta péksüteményt lehet kapni külföldön, azonban tipikus magyar kakaóscsigát és hagyományos magyar túrótáskát sehol sem. Az Interneten böngészve számtalan receptet találunk házi kakaós csigáról azonban semelyik sem összehasonlítható egy magyar pék által készített áruval.

Magyar kolbász

A külföldön élő magyarok legtöbbje azt vallja, hogy semelyik hús nem hasonlítható össze egy magyar ízes kolbászéval, azonban manpság már egyre több magyar termelő értékesít a külföldi piacokon is, hiszen nagy rá a kereslet.

Fürdők

Természetesen minden országban megtalálhatóak különböző wellness szállodák, uszodák azonban semelyik sem közelíti meg a díszes stílusú épületekben kialakított termálfürdőket, amik Magyarországon találhatóak. Budapesten megközelítőleg 125 termálforrás található, amiknek a híre az egész világot bejárja. A fővárosban nyolc darab fürdő található, amik azon felül, hogy turisztikai látványosságnak számítanak műemlékek is.

Forrás: Trendhim, Magyarország

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>