4 furcsa dolog, ami növelheti az étvágyad


zsiros_etel_n

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

Sokan akkor is esznek, ha nem éhesek, csak épp kedvük tartja, míg mások akkor sem, ha érzik farkas éhesek. Mégis van néhány olyan dolog a körülöttünk, amelyek megnövelhetik az étvágyunkat.

Légkondi

Furcsán hangzik, de a magyarázat egészen egyszerű. Hűvösebb időkben hajlamosabbak vagyunk többet enni, mivel jobb az étvágyunk. A testünket összezavarja a hideg levegő, és máris jönnek fel a plusz kilók. Bár már a nyár elmúlt, érdemes ezt a tényt megjegyezni, és odafigyelni legközelebb mit és mennyit eszünk ilyenkor.

Gyógyszerek

Néhány gyógyszer mellékhatása, hogy megnöveli az étvágyat. Mindenki másképp reagál persze az ilyen készítményekre, de ha észrevetted magadon az orvosod segítségével kereshetsz akár más gyógyszert is. Természetesen ez nem előírás a részünkről, csupán egy tipp, mindenkinek a saját döntése, hogy milyen gyógyszert szed.

Táplálékkiegészítők

Hasonló az előző ponthoz, hisz a táplálékkiegészítőknek is lehetnek mellékhatásai. Főleg, ha egy új terméket próbálsz ki, figyelj oda jelentkezik-e nálad étvágynövelő hatás.

Új edzés

Ha egy új edzéstervet, vagy edzésformát próbálsz ki – főleg, ha eléggé megterhelő -, ne csodálkozz, ha jelentősebben többet akarsz majd enni. Ez nagyon is természetes, hisz hirtelen új ingerekkel veszed igénybe a tested. Nincs gond, csak figyelj oda és táplálkozz edzés után is egészségesen.

forrás: viszlatzsir.com

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>