210 ezer forintért bérbe adják 2 napra az egész falut – Irány Megyer!


amegyer3

Hirdetés

Hirdetés betöltése...

Szokatlan és egyedi ajánlatot tett hirdetésben az esetleges érdeklődőknek a Sümeg melletti Megyer: a falu két napra 210 ezer forintért kibérelhető.

amegyer5

Vannak helyek, amelyeknek már puszta említése vándorkedvvel tölti el a szívünket – írta H. C. Andersen. Mi bizton állíthatjuk: ilyen hely ma Megyer! A Sokszínű Vidék csapata tavaly ellátogatott az ország egyik legkisebb településére. Volt alkalmunk megismerni a picinyke település minden zugát, és a 2006-tól polgármesterként a falu motorjaként dolgozó Pajer Kristófot is.

A lepukkant, már-már elhagyatott falu az utóbbi tíz évben teljesen újjászületett.

Az épületek többsége vendégházként várja a pihenni vágyókat.

A volt pajta a közösségi élet fő színtere. Konyha, étkező, vendégszoba található benne, de itt alakították ki a polgármester irodáját és az internetezési lehetőséget biztosító kis könyvtárat is.

amegyer9

Megyer 42 bejelentett lakost számlál, közülük ténylegesen 19-en élnek a faluban. Összesen húsz ház – ebből hét vendégház – „magasodik” itt, az őszinte vidéki vendéglátás és a falusi létet újraértelmező szemlélet jegyében. Faluszövetkezetük is van: állatokat tartanak, zöldséget termelnek, a nyaranként megrendezett

Megyer Fest pedig 3-4 ezer látogatót vonz Megyerbe,

hogy a rock rajongói ilyenkor „személyesen is találkozzanak a tehénnel.”

amegyer3

Pajer Kristóf sok-sok ötlete viszi előre a falut, melyben sikeres pályázataik is rengeteget segítenek. A mostani sajátos akció azonban valóban újszerű a honi marketing világában. Egy falu kibérlésénél kell-e jobb mondjuk egy céges tréningre, vagy bármilyen más, közösségépítő programra? Aligha.

„Egy falu kiadó” címmel jelent meg Megyer hirdetése

egy internetes hirdetési portálon, melyben 210 ezer forintért kínálják két napra gyakorlatilag az egész falut a lakott és gazdasági ingatlanok kivételével.

amegyer1

“Bérelj egy egész falut egy hétvégére! Sümegtől 10 km-re Megyeren 7 teljesen felújított és berendezett falusi házban lakhattok, de tiétek lehet a kultúr, a pajta is, és aki szeretne a közügyekbe is beleszólni 2 napig, abból akár alpolgármester is lehet, így szabadon megváltoztathatja az utcák, terek nevét” – áll a hirdetésben. A 210 ezer forintért 2 db aszfaltos utcát, 2 db szórt utcát, 1 db buszmegállót, 1 db hivatalt, 7 db vendégházat, 2 db rendezvény lebonyolítására alkalmas házat, 1 db lábas-pajtát, 3 db egyéb házat, 1 baromfiudvart, 6 db lovat, 2 db tehenet, 3 db birkát, 4 hektár  szántót kínálnak.

A magunk részéről kíváncsian várjuk,

amegyer6

ki lesz az első bérlő, és milyen céllal veszi ideiglenesen birtokába Megyert. Van olyan „gyanúnk”, hogy nem kell erre sokáig várni, s ha megtörténik, természetesen arról is tájékoztatjuk a Sokszínű Vidék olvasóit.

amegyer7

amegyer8

amegyer4

amegyer2

Hirdetés

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>